2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb XIX.kerület

Távozott a világjáró

Az uruguayi Penarol labdarúgócsapatához szerződött Vadócz Krisztián. A Budapest Honvédot fél évig segítő középpályás így újabb földrészen próbálhatja ki magát, Európán kívül korábban már Ausztráliában és Ázsiában is megfordult.

(fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A montevideói klub közösségi oldalán a 34 éves középpályás spanyolul köszöntötte a szurkolókat, és már túl is van első edzésén új csapatával, amelynek nemrég kinevezett vezetőedzőjével, Diego Forlánnal az indiai Mumbai Cityben, majd a Kitchee SC-ben is együtt játszott − tájékoztatott az MTI.


A 42-szeres magyar válogatott Vadócz pénteken közös megegyezéssel, fél év után bontott szerződést a Budapest Honvéddal. A kispesti klub honlapjának híradása szerint közös megegyezéssel bontották fel a 34 éves középpályás szerződését. Vadócz elárulta: Kun Gábor ügyvezető igazgatóval már a nyáron abban maradtak, hogy fél év után átbeszélik a helyzetét. A középpályás az ősz során 11 bajnoki és három kupamérkőzésen lépett pályára, s egy gól és három gólpassz fűződik a nevéhez. Ezalatt hat győzelem, három döntetlen és két vereség volt a Honvéd mérlege, illetve három megnyert párharc a kupában.

Vadócz 17 évesen mutatkozott be a Honvéd felnőttcsapatában, majd három évvel később megkezdte külföldi karrierjét, melynek során tíz ország 11 csapatában szerepelt, legutóbb a hongkongi Kitchee gárdáját erősítette. 2018-ban 13 év légióskodás után tért vissza Kispestre, akkor hat bajnokit játszott, amelyből ötöt megnyert a csapat, majd újra a hongkongi Kitcheehez szerződött, ahonnan tavaly augusztus végén távozott, és szeptemberben másodszor is visszatért nevelőegyesületéhez.


A futballista 42 alkalommal szerepelt a válogatottban, amelyben hat és fél éves kihagyás után 2018 júniusában két barátságos találkozón lépett pályára legutóbb.

Az uruguayi futbol.com.uy portál december 26-án saját értesülésre hivatkozva közölte, a Penarol új vezetőedzője, Diego Forlán szeretné leigazolni Vadóczot, akivel az indiai Mumbai Cityben, majd a Kitchee SC-ben is együtt játszott.

Kapcsolódó Cikkek