EUR: 344,81 Ft
CHF: 320,07 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Aktuális

Tele van szeméttel a XV. kerület – Fotók!

Egyre élhetetlenebbé válik a XV. kerület, ahol illegális szemetelők, hajléktalanok, utcalányok és drogosok okoznak komoly kellemetlenséget a helyieknek – írja a Magyar Nemzet.

A lap körképéből kiderül, Újpalota és Rákospalota számos területe van a fővároshoz méltatlan állapotban, a lapunk által megkérdezett lakosok többsége pedig úgy látja, a DK-s polgármester nem tesz eleget a városrészért. Az egyik helyi lakos a lapnak azt panaszolta, hogy a szeméthalommal több éve kénytelenek együttélni, mert bár számos alkalommal gyűjtöttek aláírást és küldték el az önkormányzatnak, Németh Angéla, illetve elődje, a szintén DK-s Hajdu László vezette testület semmit sem tett a probléma megoldása érdekében, de még csak válaszra sem méltatták a lakókat. Az idős hölgy arról is beszámolt, hogy rendszeresen látnak patkányokat, emiatt fertőzésveszélytől is tartanak.


Forrás: Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy Rákospalota több más pontján is hasonlóan áldatlan állapotok uralkodnak. Az istvánteleki vasútállomás környékén az egykori bőrgyár romos épülete hitchcockian baljós hangulatot áraszt, nem sokkal messzebb, az Újpestet a XV. kerülettel összekötő vasúti átjáró mellett egy kiégett furgon éktelenkedik, a roncsot láthatóan már többen is szeméttárolónak használják.

Forrás: Magyar Nemzet

Újpalotán sem jobb a helyzet, főleg a Páskomliget utca mentén jelentenek egyre súlyosabb problémát a hajléktalanok, a bűnözők, a drogosok. Az Erdőkerülő utca park felőli részé­ben egy fiatal családanya lapunknak arról beszélt, hogy – sok ismerőséhez hasonlóan – legszívesebben ők is elköltöznének, ám az itt folyamatosan csökkenő ingatlanárak mellett nehéz túladni a lakásukon.

Kapcsolódó Cikkek