EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Külföld

Terrortámadással kezdődött az év Párizsban

Allahu Akbar! – üvöltötte pénteken Párizs egyik külvárosában egy késes terrorista, miközben járókelőkre támadt. A hatóságok terrorizmussal kapcsolatos üggyé minősítették a támadást, melyben egy férfi meghalt, két nő pedig megsebesült.

Terrortámadással kezdődött az új év Franciaországban, ugyanis Párizs egyik külvárosában, Villejuifben egy férfi késsel támadt járókelőkre. A támadásban egy férfi, aki feleségét próbálta védeni meghalt, két nő pedig megsebesült, azonban ők már elhagyhatták a kórházat. A 22 éves Nathan C.-t a helyszínre kiérkező rendőrök agyonlőtték.


A francia nemzeti terrorellenes ügyészség hétvégi közlése szerint Nathan C. korábban radikalizálódott, és készült a támadásra, így a nyomozás igazolta a terrorizmussal kapcsolatos gyilkosság és gyilkossági kísérlet gyanúját.

Laure Beccuau créteil-i ügyész szombaton közölte, hogy a 22 éves férfi hosszú és súlyos pszichiátriai kórtörténettel rendelkezett. A terrorista tavaly május és július között radikalizálódott, és a támadás során többször is azt kiabálta: „Allahu Akbar!” Philippe Bugeaud, a francia bűnügyi rendőrség igazgatóhelyettese elmondta, hogy egy búcsúlevelet és az iszlámról szóló néhány könyvet találtak a támadó táskájában.


 

Meg kell állítani a bevándorlást

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselői 2020-ban azt tartják a legfontosabb feladatuknak, hogy egész Európában megállítsák a bevándorlást – jelentette ki Deutsch Tamás, a kormánypártok brüsszeli delegációvezetője. Elmondása szerint folyamatosan növekszik az Európát fenyegető migrációs nyomás. – Az Európai Uniónak egy olyan új szabályozást kell kialakítania, amely egyszer és mindenkorra leveszi a napirendről a migránsok betelepítését, illetve a kötelező áttelepítését – fogalmazott a politikus, hozzátéve, biztos abban, hogy az új migrációs szabályozásnak a vitájában nagyon durva támadások érik majd Magyarországot.


MTI/Koszticsák Szilárd

A migrációs nyomás egyre erősödik: 2019-ben több mint 15 ezren akartak Magyarországra jutni, míg 2018-ban mindössze hatezren. A migránsok az új évben sem tétlenkedtek, csak január 1-jén 142, míg a hétvégén 192 határsértőt fogtak a határon.

Forrás: Police.hu

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek