EUR: 354,97 Ft
CHF: 334,15 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Életmód

Titkok és trükkök a hétköznapi divat világából

Mit tegyünk, hogy a magasszárú csizma ne harmonikázzon a bokánkon néhány lépés után? Hogyan szedjük ki a szemöldökünket? Mit érdemes megvásárolni a téli leárazásoknál? Összegyűjtöttük azokat a hétköznapi divatpraktikákat, amelyek segítségével egy átlagos szerdai napon is tündökölhetünk.

A szépség néha csak pár apró trükkön múlik (Fotó: Profimedia)

Fotó: Profimedia

Ha lecsúszik a csizma szára

A csizma sokszor azért csúszik le, mert a szár szélessége nem megfelelő a combok méretéhez. Ez azonban egy vastagabb harisnyával csökkenthető. Sokféle tépőzáras mandzsetta  kapható, ezeket a csizma belsejébe ragasztva biztosra vehetjük, hogy a nap végére nem fog a bokánkon csúszkálni a combcsizma szára.


Fotó: Profimedia

Tuti szemöldök házilag

A szemöldökszedés tudománya könnyen elsajátítható, ha nem találomra kezdjük el a csipesszel tépkedni. Mindig harmadoljunk: a legvastagabb harmad kezdődjön körülbelül 1 centiméterre az orrnyereg közepétől, a közepe a pupilla fölött legyen, az elvékonyodó vége pedig a szemek sarkáig tartson. A szemöldökvonal fölött csak a szőke pihéket ritkítsuk, ugyanis a felső szálak hiánya rontja a szemöldök természetes ívét, és optikailag közelebb hozza a szemöldököt a szemhez. A szép szemöldök az arcberendezéshez igazodik, felejtsük el a sablont. A mesterséges minta mérgesnek, meglepettnek vagy akár kancsalnak is mutathat.

Fotó: Profimedia

Okosan, ha jön a szezon vége


Hajlamosak vagyunk a szezon végi leárazáson nagyon sok olcsó holmit felhalmozni, és olyan dolgokat is a kosárba tenni, amelyeket később sosem veszünk fel. Érdemes ilyenkor mérlegeléssel kezdeni a nézelődést. Tegyük fel a kérdést magunknak: mi az, amire tényleg szükségem van? Ha elkészült fejben a lista, kezdjünk el böngészni. Most megvehetjük azt, ami után régóta vágyakozunk, megvehetjük ami még hiányzik, és semmiképpen ne hagyjuk ki azt, amire megdobban a szívünk, de ne ruházzunk be olyasmibe, ami már van otthon.

Fotó: Profimedia

Bársonyos ajkak

Készítsünk otthon méhviasz és shea vaj alapú balzsamot, amelyhez mandulaolajat, kevés levendula illóolajat és E-vitamint kell adni. Az összetevők alapos elkeverését követően töltsük jól záródó tégelybe. Pár perc alatt megszilárdul, és már használhatjuk is.

Kapcsolódó Cikkek