EUR: 353,29 Ft
CHF: 332,00 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Tízmilliárdos iparággá vált a börtönbiznisz

Mára tízmilliárdos iparággá vált a börtönbiznisz, amelyen bűnözők, dörzsölt ügyvédek és a Soros-szervezetek gazdagodnak – jelentette ki a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc, a KDNP frakció-szóvivője.

A kereszténydemokrata politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek teljesen igaza van abban, hogy véget kell vetni a börtönbiznisznek.


– A börtönben ülő bűnözők, köztük gyilkosok, gyermekgyilkosok, erőszaktevők, csalók vagy rablók a dörzsölt ügyvédjeik és a Soros-hálózat segítségével elképesztő összegeket perelnek ki az államból a börtönkörülményekre hivatkozva – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Ismertetése szerint mára 12 ezer ilyen pert indítottak a magyar állam ellen közel tízmilliárd forintos kártérítési összegben. A politikus szerint ezek a bűnözők és leginkább az ügyvédek és NGO-k a zsebüket tömik, miközben a börtönkörülmények folyamatosan javulnak Magyarországon, több a férőhely, új börtönök épültek és épülnek most is.


– A bűnözőknek nem milliós jutalom, hanem büntetés jár – mondta Nacsa, hozzátéve, hogy Fidesz–KDNP a parlamentben kész minden támogatást megadni a kormánynak ahhoz, hogy véget vessen a börtönbiznisznek.

Mint ismert, a Soros-hálózathoz köthető radikális jogvédők tevékenysége miatt olyan bűnözők kaptak kártérítést, mint a Szögi Lajos olaszliszkai meglincselésében részt vevő ifj. H. Dezső.

8,5 milliót kapott egy rab

A Magyar Nemzet korábbi összesítése szerint megközelítőleg ötven CT-berendezés árát, tízmilliárd forintot emésztett fel eddig a börtönbiznisz. Csak 2015 márciusa és 2016 februárja között 99 ügyet tárgyaltak Strasbourgban, az elítélteknek pedig fejenként 1,5 és 8,5 millió forint közötti összeget ítéltek meg.  Ifj. dr. Lomnici Zoltán alkotmányjogász korábban a Lokálnak elmondta: amíg ez a jogi lehetőség az elítéltek számára nyitva áll, élni fognak vele, de a jogalkotónak van lehetősége, hogy a magyar emberek többsége számára elfogadhatatlan gyakorlatot felszámolja, vagy legalábbis akadályt gördítsen a visszaélésszerű joggyakorlók útjába.

Kapcsolódó Cikkek