2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Belföld

Több száz migránst fogtak a hétvégén

351 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Pénteken 43, szombaton 115, vasárnap 164 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a hatóságok. Az elmúlt héten az ország területére összesen 958 migráns akart bejutni. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a migránsok gyakran nagy csoportokban érkeznek, és különböző módokon próbálnak bejutni Magyarország területére: gyalog, vonaton, taxival, vízen, alagúton.

Mint ismert míg 2018-ban hatezer, addig tavaly már közel tizenhatezer illegális migráns próbált Magyarországra jutni, a migrációs nyomás pedig idén is növekszik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Plusz 11 fok is lehet a jövő héten!

  Plusz 11 fok is lehet a jövő héten!

  Budapest, 2020. január 26., vasárnap (MTI) – Melegszik az idő a jövő héten, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

 • Indul az azonnali pénzátutalás rendszere!

  Indul az azonnali pénzátutalás rendszere!

  Március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján éjjel-nappal – mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Rétvári Bence: közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel

  Rétvári Bence: közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel

  Közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel, a település önkormányzata és a tankerület a jövő héten a felpereseket levélben keresi meg, amelyben szervezett képzések széles választékát kínálják nekik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.