EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Belföld

Tovább fokozódik a migrációs nyomás

Az elmúlt hónapokban fokozatosan nőtt a migrációs nyomás az ország déli határán, miközben az illegális migránsok új eszközökkel és módszerekkel próbálnak bejutni Magyarország területére – olvasható a Századvég Alapítvány keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az alapítvány arra reagált, hogy kedd hajnalban határsértők körülbelül 60 fős csoportja megpróbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél.


Azt írták: az elmúlt évek eseményeihez képest újdonság a “csoportosan, szervezetten történő határátlépési kísérlet, hasonlóan az ország területére való illegális bejutást elősegítő – ám a hatóságok által felfedezett – alagutakhoz”.

Hozzátették: közismert, hogy az embercsempész szervezetek az anyagi haszonszerzés reményében, a Soros Györgyhöz köthető NGO-k pedig politikai megfontolásból ösztönzik a kontrollálatlan bevándorlást.

A közleményhez csatolt grafikon szerint 2019-ben 17 ezer migráns érkezett Magyarország déli határszakaszára, az embercsempészek pedig 400-800 ezer forintot is elkérhetnek egy-egy migránstól.

Kitértek arra is: mindezzel párhuzamosan a magyarok többsége betiltaná a bevándorláspárti jogvédő szervezetek tevékenységét. A Századvég januári közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 61 százaléka betiltaná a külföldről finanszírozott bevándorláspárti NGO-k tevékenységét az ország déli határánál, míg 86 százalékuk nélkülözhetetlennek tartja a tranzitzónákat Magyarország biztonságának a megőrzése szempontjából – tették hozzá.

Kapcsolódó Cikkek