2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Tovább támadja hazánkat Soros

Soros György újra hallatta hangját: a milliárdos ezúttal egy új politikai elit kinevelésén ügyködik, melybe bűnözőket és illegális bevándorlókat von be. A szakértő szerint a Soros-hálózat részéről erősödni fognak a hazánkat érő támadások a jövőben. Eközben az ENSZ alternatív megoldást keres, hogy újfent migránsokat zsuppoljon a kontinensre, mivel korábbi migrációs paktumuk látványosan megbukott.

„Újfajta globális oktatási hálózatra van szükség” – mondta Soros György a svájci Davosban, a világgazdasági fórumon. A bevándorláspárti milliárdos tőzsdespekuláns által pénzelt Nyílt Társadalom Alapítvány tervezi egy új és innovatív oktatási hálózat felépítését, melyre egymilliárd eurót szán Soros. A bevándorláspárti milliárdos beszédében külön foglalkozott Magyarországgal és Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Az Origo szerint a milliárdos az illegális bevándorlókat és a börtönben ülő bűnözőket képezné. Legújabb terve egybevág azzal az akcióval (börtönbiznisz), amit Magyarországon folytatnak az általa támogatott álcivil szervezetek.


A Lokálnak Deák Dániel politológus kifejtette, hogy Soros György egy új elit létrehozásán munkálkodik, melynek feladata a nemzetállamok összeomlása utána a bevándorlás totális kiterjesztése, vagyis a nyílt társadalom megteremtése lesz.

– Jól mutatja Soros György davosi bejelentése, hogy az amerikai milliárdos nem hagyja abba befolyásszerző törekvését, és továbbra is irányítani akarja a globális folyamatokat. Az új egyetem alapításával tovább kívánja terjeszteni nézeteit és azt akarja elérni, hogy létrejöjjön egy olyan új elit, amelyik teljes mértékben azonosul az általa hangoztatott eszmékkel. Azt akarja, hogy ezek a később döntéshozó pozícióba kerülő személyek már ne higgyenek a nemzetállamokban, támogassák a bevándorlást és a liberális demokráciát, küzdjenek az általa csak „autoriter rezsimeknek” nevezett kormányok ellen. Az ő értelmezésében azok az autoriter rezsimek, amelyek ellenállnak a globalista törekvéseinek, kiállnak a nemzeti önrendelkezésük mellett és elutasítják a bevándorlást. A mostani bejelentés azt jelzi előre, hogy a Soros-hálózat részéről erősödni fognak a hazánkat érő támadások a jövőben – mondta el lapunknak a XXI. Század Intézet vezető elemzője, Deák Dániel.


ENSZ: be kell fogadni a klímamigránsokat!

A migrációs paktum látványos csődje után most ismét nekifutottak, hogy a népességcserét egy új ötlettel gyorsítsák meg, konkrétabban menedékjogot adna az ENSZ az úgynevezett klímamigránsoknak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A már 2018 decemberében, az ENSZ a marokkói találkozóján visszautasított migrációs csomagot Magyarországon kívül nem írta alá a többi közt sem az Egyesült Államok, sem Ausztrália, sem Ausztria, azzal az indokkal, hogy a csomag legalizálná, azaz törvényessé tenné az illegális bevándorlást.

Guarabuli, 2017. július 9.
Olaszországba indult illegális bevándorlók a líbiai partok előtt, a Tripolitól keletre fekvő Guarabuli térségében 2017. július 8-án, miután a líbiai parti őrség kimentette őket. A hatóság 85 migránst kimentett, mintegy 20 pedig eltűnt, amikor a csónakjuk bajba került a Földközi-tengeren. (MTI/EPA)

Az Alapjogokért Központ elemzője, Párkányi Eszter így kommentálta az ENSZ döntését a Lokálnak.

– Bár az ENSZ jogi bizottságának döntéseinek kikényszerítésére nincs mód, a jogértelmezés jövőbeli irányával kapcsolatban aggasztó képet fest, ugyanis az államok nemzetközi kötelezettségeire tesz utalást. Így annak általánosságban történt kimondása, hogy a „klímamigránsoknak” jóformán vitathatatlan joguk van a menekültstátuszhoz, irányadó lehet a későbbi kérelmek szempontjából. Nem először látjuk sajnos az ENSZ és szakosított szervei részéről a lopakodó jogalkotásra tett kísérleteket, elég a 2018-ban elfogadott ENSZ globális migrációs paktumra gondolnunk – mondta.

– Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem terelődött a valós környezeti problémákra, de sajnos 16 éves kislányokat is elfogad „szakértőnek” a társadalom egy része – utalt Greta Thunbergre az elemző. Hozzátette, mindez azért történhetett meg, mert politikailag tudatosan érzékenyítették a társadalmat. És erre alapozva úgy tűnik, hogy az aktuális trendet meglovagolva a határok eltörlésében és a migráció emberi joggá nyilvánításában érdekelt körök saját ármánykodásuk eszközévé silányítják a környezetvédelem ügyét, és arra hivatkozva akarják kötelezni az államokat, hogy minden migránst fogadjanak be – fejtette ki lapunknak Párkányi Eszter elemző.

Kapcsolódó Cikkek