EUR: 360,72 Ft
CHF: 340,45 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Tűzoltók festették ki a kórházi gyerekszobát

A kispesti tűzoltók közül négy tűzoltó vállalta el, hogy megszépíti a falakat és a Szent László Kórházban lévő gyerekek hangulatát. Köztük ketten hobbi szinten akril festményeket, illetve grafikákat készítenek. A fal dekorációit népszerű tűzoltó rajzfilmekből merítették, mint Sam, a tűzoltó, vagy Donald kacsa tűzoltó kalandjai, vagy a Mancs őrjárat figurái – írta a katasztrófavédelem a Facebookra.

Kispesti tűzoltók dekoráltak ki egy kórházi gyerekszobát

Kispesti tűzoltók dekoráltak ki egy kórházi gyerekszobátA kispesti tűzoltók közül négy tűzoltó vállalta el, hogy megszépíti a falakat és a Szent László Kórház kórházban lévő gyerekek hangulatát. Köztük ketten hobbi szinten akril festményeket, illetve grafikákat készítenek. A fal dekorációit népszerű tűzoltó rajzfilmekből merítjük, mint Sam, a tűzoltó, vagy Donald kacsa tűzoltó kalandjai, vagy a Mancs őrjárat figurái. Nagy Tamás tűzoltó főhadnagynak több kiállítása is volt már a tűzoltó tematikájú akril és grafikai képeiből. Részt vesz a festésben még Baráth-Novák Csaba tűzoltó zászlós, Póder László tűzoltó főtörzsőrmester, illetve Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester. A kispesti tűzoltók minden évben elhivatottan örömet szereznek a gyermekeknek. Gyermekkorban mindenki szeretne tűzoltó lenni. Reméljük, hogy egy-egy rajz erőt és kitartást nyújt a gyerekeknek a gyógyulási időszakban.Videó: FKI

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2020. január 28., kedd

Kapcsolódó Cikkek

 • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

 • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.

 • Vigyázzunk egymásra!

  Vigyázzunk egymásra!

  Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a kialakult helyzetben nagyon fontos odafigyelni a gyerekek lelki egészségére is és nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra.