EUR: 361,16 Ft
CHF: 340,36 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Újabb magyar játékost igazolt a DAC

A 20 esztendős magyar középpályás, Schäfer András lett a szlovák labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunaszerdahelyi AC első téli erősítése, aki az olasz élvonalbeli FC Genoa együttesétől érkezett kölcsönbe a szezon végéig.A Szombathelyről származó fiatal középpályás tavaly az MTK-ból igazolt az olasz együtteshez 1 millió euróért (335 millió forint). A DAC honlapja szerint Schäfer a Genoa ifjúsági csapatánál szerepelt, de néhány élvonalbeli összecsapáson az első csapat kispadján is helyet kapott. A felnőttek között a felkészülés során pályára is lépett, a Lyon ellen például ő adta a győztes találatot megelőző gólpasszt.

2019 őszét a Chievo Veronában töltötte kölcsönben, ahol azonban a felnőtt gárda széles játékoskeretéből nem jutott be a kezdőbe, így főleg a második csapatot erősítette. Emellett a 2021-es Európa-bajnokságra készülő, újjáalakult magyar huszonegy éven alatti válogatottba is sikerült bekerülnie, amelynek színeiben szeptembertől 6 mérkőzést szerepelt.


„Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, egy igazán profi helyre érkeztem. Már első pillantásra nagyon jók a körülmények. Remélem, segíteni tudok a csapatnak, szeretnék minél több percet a pályán tölteni” – idézi a futballistát a DAC honlapja.

Schäfer András a dunaszerdahelyiek negyedik magyar légiósa lett Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté után.

Kapcsolódó Cikkek