EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Életmód

Utazás az egykori budapesti mulatónegyedbe

Új szerepben mutatkozott be a „Drága Örökösök” Anikója

Borbás Edina regénye, A szeráj karácsony óta szerepel a toplistákon. A különleges hangulatú, történelmi ihletésű könyv az egykori mulatónegyed, a Budai Konstantinápoly tizenkilencedik századi világába kalauzol el, ahol egy gyönyörű táncosnő minden férfi tekintetét magára vonja. A regényből Fekete Linda színésznő olvasott fel, aki elmesélte: azonnal beleszeretett a könyvbe, sőt, már szerepet is osztott benne saját magára.


A felolvasásra az Uránia filmszínházban került sor, ami nem csupán mór építészeti stílusában, de építésének évében is megegyezik a Budai Konstantinápolyéval. Az extravagáns mulatónegyedet Somossy Károly 1896-ban építtette, hogy ott különleges, keleties hangulatú produkciókkal nyűgözze le a pesti közönséget. Itt bűvölte el táncával a férfiakat Szófia, abban a könyvrészletben, ami Fekete Linda hangján elevenedett meg.

„Nálam egy könyv sorsa mindig azon múlik, az első öt percben le tudom-e tenni… Edina könyvének első 200 oldalát egy szuszra olvastam el, annyira magával ragadott! Különösen tetszett, hogy a történetnek komoly történelmi valóságalapja van, és a női karakterek közül még a mellékszereplők is nagyon összetettek. Lázadó természetűek, saját véleménnyel, gondolatokkal, ami nem lehetett szokványos ebben a korban” – mesélte a színésznő.


Lindát azért esett a választás, mert maga is szabadszájú nő, aki szereti a „tizennyolcas karikás” szerepeket, így az érzéki jelenet felolvasása is izgalmas kihívás volt számára.

A színésznő fejben már filmet is forgatott Borbás Edina művéből, amiben legszívesebben az egyik mellékszereplő, Cecília bőrébe bújna. A főszerepet így talán épp Gelencsér Timi kaphatná, hiszen a könyv borítóján ő testesíti meg a titokzatos Szófiát. A főhősnő alakját egy valós szépség ihlette, aki egy tragédiát követően, emlékezetvesztéssel került a Budai Konstantinápoly ledér világába.

A lebilincselő, fordulatos történet nem csak Fekete Linda tetszését nyerte el, hiszen jó ideig vezette az Álomgyár kiadó könyveinek toplistáját, és azóta is a legkelendőbbek közt van a Bookline romantikus könyv kategóriájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezért fontos matekot tanulni!

  Ezért fontos matekot tanulni!

  Van egy különös nép Dél-Amerika esőerdőiben, az ő világukban nem létezik a matematika. De mielőtt minden iskolás gyerek ebbe a matekmentes paradicsomba vágyna, nézzük meg, hogy miért léteznek olyan civilizációk, ahol nincsen matematika, és miért alakult ki mégis a legtöbb kultúrában.

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.