2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb XVII.kerület

Útószilvesztereztek Abaházi Csabáék

A rákosmenti formáció, a MégEgyKör idén is megtartotta hagyományos, utószilveszteri buliját, a kerületi Csekovszky Árpád Művelődési Házban. Ez volt a zenekar első fellépése, miután tavaly ősszel elhunyt a csapat billentyűs-énekese, a korábbi polgármester, Riz Levente.

A XVII. kerületben élő Abaházi Csaba és a MégEgyKör zenekar remek hangulatú bulival nyitotta a 2020-as esztendőt. A Csekóban tartott évindító koncert már komoly hagyományokkal bír, tavaly Riz Levente betegsége miatt ugyan elmaradt a fellépés, de idén − túl egy nehéz időszakon − újra a húrok közé csaptak.


Riz Levente, rákosmenti polgármester hosszan tartó, súlyos betegséget követően ősszel elhunyt, amivel a kerület és a zenekar életében is nagy űrt hagyott maga után. Abaházi Csabáék emlékkoncerten búcsúztak társuktól, de Levente szellemiségét, játékát és hangját mindig magukkal viszik a fellépésekre. Így tettek most is, szívbemarkoló volt látni a szintetizátort, melyen többé már nem játszik senki.

− 2018. december elején kiderült, hogy Riz Levi betegsége miatt a 2019-es évben nem tudjuk megcsinálni a szokásos koncertet − írta még a szombati buli előtt Abaházi Csaba közösségi oldalán. − Levi kérésére rendeztük sorainkat. Amikor állapota engedte, ő is velünk volt, amikor nem, vittük a játékát egy hanghordozón. Sajnos tudjuk mindannyian, hogy mára csak a hanghordozó maradt, Levi nem tudott visszatérni a színpadra, de azt is tudjuk, érezzük, hogy mindig velünk van! A novemberi emlékkoncertet leszámítva ez az első bulink Levi nélkül. Nagyon furcsa érzés. Mert persze a játéka, a hangja is hallható lesz, mint ezentúl minden koncerten, és tudjuk, hogy ma is fogja majd a kezünk, és mosolyog ránk, de mégis van valamilyen bűntudattal teli kíváncsiság, lelkiismeretfurdalás bennem, hogy szabad-e nekünk bulizni nélküle. Az ő kérése az volt, hogy ne hagyjuk abba, haladjunk tovább az úton, vigyük magunkkal azokat a gondolatokat, harmóniákat és életérzést, amit ő ugyanúgy beletett ebbe a csapatba, mint bárki más, aki valaha részese volt. És végül; azért is mennünk kell tovább, mert ha egyszer beindultunk, nem lehet megállni, nem lehet lejönni a színpadról, mindig visszavonz, mint egy mágnes.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.