2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Extra

Üzentek az idősek: legyetek szerelmesek, az olyan jó!

Örömmel mondtak igent az aranyos játékra a Szigethalmi Idősek Otthonának lakói, akiket a gondozók arra kértek, pár sorban üzenjenek valamit a fiataloknak. Megindító üzenetek születtek, az intézmény művelődésszervezője szerint az időseknek pedig nagyon jól esik, hogy számít a véleményük.

Az utóbbi napokban fantasztikus hangulat költözött a Szigethalmi Egyesített Népjóléti Intézménybe, ahol az időseket arra kérték, adjanak valamiféle útravaló bölcsességet a fiatalabb generációnak.


– Egy amerikai idősek otthonának a közösségi oldalán figyeltem fel erre az aranyos játékra, és rögtön arra gondoltam, hogy ezt nekünk is ki kell próbálni. Eleinte nem voltam benne biztos, hogy sikerül megvalósítanunk, de végül összejött, és most mindannyian nagyon boldogok vagyunk – kezdte lapunknak Sándor Anikó, művelődésszervező.

– Nekünk eleve szívügyünk, hogy a fiatalokat és az időseket valamilyen módon összehozzuk. Rendszeresen vannak az ovisokkal közös foglalkozásaink, de most elsősorban a tinédzsereket, fiatal felnőtteket szerettük volna megszólítani. Lakóink örömmel mondtak igent a felkérésre, tetszik nekik, hogy számít a véleményük, és hogy odafigyelnek rájuk – árulta el a művelődésszervező. Az aranyos ötlet egyébként valóban felkeltette az ország érdeklődését, temérdek pozitív visszajelzés érkezett a közösségi oldalakon.


– Erre gondolni sem mertünk, hogy ekkora sikert aratunk. Az idősek között van olyan, aki használja a Facebookot, bizton állíthatom, hogy most ő az egyik legnépszerűbb lakó, hisz mindenki kíváncsi arra, hogy milyen kommentek érkeztek a saját kis üzenetéhez. A táblákat egyébként mindenki eltette emlékbe, így az nap mint nap emlékezteti majd őket, hogy melyek is a fontos dolgok az életben – tette hozzá Sándor Anikó.

Fotó: Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény

Kapcsolódó Cikkek