2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb XIX.kerület

Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel

Kezdetben összevissza beszélt a baloldali városvezetés több tagját korrupciógyanúba keverő Lackner-ügyben a balliberális Momentum, mégis a kispesti Fidesz „falaz” Lacknernek. Holott a jobboldal csupán azt szeretné, hogy az ügyet vizsgáló önkormányzati bizottság először a hatóságokkal ismertesse az esetlegesen feltárt tényeket − írta a kispest.info.

Lackner ellen tüntettek már a Városházán is (Fotó: Máté Krisztián)

Ismét másra mutogat, és saját felelősségét próbálja tompítani a kispesti Momentum a teljes kispesti baloldalt korrupciógyanúba keverő Lackner-ügyben. A korrupció ellen elvileg látványos harcot hirdető momentumosok  egy választási csapatban indultak – és vannak a mai napig egy politikai közösségben – a Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában érintett baloldali politikai szereplőkkel. De szerintük a kispesti Fidesz falaz Lackner Csabának (ex-MSZP), amiért előbb a hatóságokkal ismertetné meg a korrupciós botrányt vizsgáló önkormányzati bizottság – amelyben a korrupciógyanúba keveredő baloldal lenne többségben – által esetlegesen feltárt tényeket, csak utána a nyilvánossággal – tájékoztatott a tavaly kirobbant üggyel kapcsolatban a kispest.info.


Bátor kezdés, majd megfutamodás

Az alakuló ülést megelőzően néhány órára bátornak tűnt a kispesti Momentum, amikor Borkai Zsolt lemondásának hírét „Felkészül: Lackner Csaba” kommentárral osztották meg közösségi oldalukon, amit azonban – ki tudja kinek a hatására – csakhamar letöröltek.

A testület megalakulásakor az átláthatóságért is felelős tanácsnoknak megválasztott Paróczai Anikó (Momentum) nem támogatta a Fidesz–KDNP javaslatát, hogy a korrupcióban érintett Kránitz Krisztián ne indulhasson újra a Vamüsz vezetői posztjáért vagy a Közpark Kft. irányításáért Bán Zoltán, akinek vezetése alatt 43,5 millió forintos sikkasztás gyanújával folyik nyomozás a cégnél. Az pedig már csak hab a tortán, hogy miután Paróczai Anikó végighallgatta a Lackner személye miatt kirobbant vitát, megszavazta őt a szociális és lakásügyi bizottság alelnökének. Ezek után meg azzal hárított, hogy hibás volt az előterjesztés.

Paróczai Anikó beszavazta Lacknert a szociális és lakásügyi bizottságba is

A második testületi ülésen ismét változtatott Paróczai: először átvette Lackner Csabától a bizottsági alelnöki tisztséget, és elkezdett foglalkozni a korrupciós botránnyal, köztük a felvételeken csak „Miszter 40 százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő (Vamüsz) szerződéseivel, ám az ellen sem emelt szót, hogy Gajda Péter (MSZP) saját hatáskörében megduplázta Kránitz fizetését.


A nyomozás sikeressége az elsődleges!

Dódity Gabriella komoly eredményt vár a nyomozástól (Fotó: Máté Krisztián)

– A vizsgálóbizottság akkor tudja majd érdemben segíteni az önkormányzat körül folyó nyomozásokban a hatóságok munkáját, ha megállapításait nem a nyilvánosság előtt teszi, hiszen azzal veszélyeztetheti a valóság feltárására irányuló nyomozás eredményességét. Ez nem jelenti azt, hogy ki kell zárni a nyilvánosságot, de a megállapított tényeket csak akkor érdemes a közvélemény előtt is bemutatni, ha azok már nem veszélyeztetik a nyomozás sikerességét – hangsúlyozta Dódity Gabriella, fideszes önkormányzati képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.