2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb XVII.kerület

Véber Gyuri dirigál újra Rákosmentén

A korábbi kiváló labdarúgó, Véber György lett a harmadosztályú RKSK vezetőedzője. Nem lesz számára ismeretlen a terep, miután korábban már irányította a XVII. kerületieket.

Kemény munkára készülhetnek Véber játékosai (fotó: MTI)

Komoly fejlődésen ment át a rákosmenti labdarúgás az elmúlt évtizedben. A Budapest-bajnokságokat maguk mögött hagyva stabil NB III-as tagságot vívtak ki maguknak, és olyan korábbi válogatott játékosok is megfordultak a csapat környékén, mint Plókai Attila vagy Szűcs Lajos. No, meg Véber György, aki vezetőedzőként a 2015–2016-os szezonban már irányította a csapatot, és most újra a kezébe veszi a gárdát.


Visszatért a XVII. kerületbe
(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

– Mielőtt megkerestek, alapos tisztogatást végeztek az öltözőben, több mint tíz játékos távozott. Az okokat nem firtattam, tudomásul vettem a döntést, nekem az a feladatom, hogy az előttünk álló fél évben kialakítsam azt a gerincet, amelyre a jövőben építhetünk, és a keret nyári megerősítése után a következő idényben merészebb célokkal vághatunk neki a bajnokságnak. Senki se gondoljon feljutásra, de lépésről lépésre azért szeretnénk fejlődni. A mostani idény átmeneti időszaknak tekinthető, de nem jelentheti azt, hogy mindenki hátradől, és sorra kapjuk a pofonokat. Szeretek nyugodt körülmények között készülni, de veszíteni mindig utáltam − nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a kinevezését követően.

Márciusig van idő

Az RKSK az NB III közép csoportjában a nyolcadik helyen áll, a sűrű középmezőnyből nem realitás a feljutás, az éllovas pécsiek huszonkét ponttal szereztek többet tizenhét forduló alatt. Az első tavaszi mérkőzést március 8-án bonyolítják, amikor a Honvéd második számú csapata látogat a kerületbe.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.