EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Pécs

Végre megújulhat a pécsi síház

Mintegy 227 millió forint támogatást nyújtott a kormány a magyar síterepek szolgáltatásainak fejlesztésére 2019 végén. A támogatásból a pécsi síháznak is jut.

Újra élmény lesz felmenni a Misina-tetőre (Fotó: PKK)

 

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: a támogatások öt magyar síterepet érintettek. A fejlesztésekkel megújul a nagy-hideg-hegyi turistaház, a pécsi síház, a Vasas Síház és a bánkúti síház, Eplényben új sífelvonó épül, Bánkúton pedig új pályakarbantartó gépet szereztek be.


Bár a magyarországi pályák nem versenyképesek az alpokiakkal, de kiválóan alkalmasak arra, hogy a sport iránt érdeklődők az országhatárokon belül tanuljanak meg síelni, a családoknak pedig arra, hogy egy-két napos síeléssel szakadjanak ki a mindennapokból – mondta.

Hozzátette: erre szeretné felhívni a figyelmet a téli sportok népszerűsítésére indított Síeljünk itthon! kampány.


Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által indított, a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter szakmai támogatásával megvalósuló kampányban videofilmek forgatásával és influencerek bevonásával is igyekeznek népszerűsíteni a síelést. A programot később a túrázást, az evezést és a kerékpározást népszerűsítő kampányok követik majd – tette hozzá.

A Misinai sípálya az ország egyik legnagyobb múltú pályája. 1944-ben létesült, ahol a 600 és 400 méteres szakaszt alakítottak ki. A drótköteles felvonó pedig igazi kuriózum, immár 54 esztendeje szállítja a sízőket (Fotó: Pécsi Sípálya)

Fehér Gyula, a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter elnöke kiemelte: a magyar sípályák jóval közelebb vannak, mint a külföldiek, és viszonylag könnyen be lehet havazni azokat a Kárpát-medencére jellemző hidegpárna-jelenség miatt. Emellett a kisebb magasság és az alacsonyabb sebesség miatt a magyar sípályák biztonságosabbak is a környező országokénál – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.