EUR: 338,02 Ft
CHF: 318,04 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Sport

Vízilabda Eb – Beugróból főszereplő lett Vogel Soma

Eb-aranyérmes lett a magyar vízilabda-válogatott, miután ötméteresekkel legyőzte Spanyolországot. A mérkőzés – egyik – hőse a csereként beállt Vogel Soma lett, aki kivédte Alvaro Granados lövését.


MTI/Czagány Balázs

Huszonegy évnyi szünet után nyertünk Eb-t, a Duna Aréna népe eksztázisban ünnepelte a fiúkat, akik a 9-9-re végződött meccs után büntetőpárbajban diadalmaskodtak. A végletekig kiélezett finálé hőse – a magasztaló jelzőt szerényen elhárító – Vogel Soma lett, aki kivédte Granados lövését. Beugróból azonnal főszereplő lett.


– Az utóbbi időben a BL-, a Szuperkupa- és a bajnoki döntőben is ötméteres párbajban nyertünk – nyilatkozta Vogel Soma, és elárulta érdemes volt a meccsek előtt a büntetővédést gyakorolni. – Szóval már megszoktam, de azért ez a győzelem a legmagasabb polcra kerül. A kapitány a párbaj előtt szólt, hogy alighanem védenem kell. Már be is voltam melegedve, hiszen az első perctől végigizgulod a meccset, együtt élsz a játékkal a padon is. A cserekapusnak mindig készen kell állnia. S hogy kikértem szintén pólós édesapám tanácsait a döntő előtt? Nos, nem nagyon, ilyenkor már jobbára csak biztat.

– Úgy álltunk oda, hogy nyerni fogunk, nem is gondoltunk másra – mondta Hárai Balázs. – Még az olimpiai kvótával sem foglalkoztunk, csak kizárólag azzal, hogy örömet szerezzünk a szurkolóknak.


– Egy ilyen sikert a saját közönségünk előtt elérni olyasvalami, amit nem lehet szavakkal kifejezni – mondta a torna legértékesebb játékosának megválasztott csapatkapitány, Varga Dénes.


MTI/Szigetváry Zsolt

 

Előre megbeszélték a cserét

Isteni sugallat helyett tudatosan megtervezett döntés volt, hogy Vogel Soma is szerepet kapott a szintén parádésan védő Nagy Viktor mellett a kapuban.

– Több sikeres lövés után sokszor kapust cserél egy csapat, mi is előre megbeszéltük, hogy Soma vízbe ugrik. Láttam a játékosokon, hogy nem fogják kiengedni a kezükből a győzelmet és ha kell, akkor zsinórban tizenötöt is belőnek – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki játékosként és edzőként is Eb-t nyert.

 

Jól jöttek az atyai tanácsok

– Ifjú korában sokat beszélgettünk arról, hogy mire és hogyan kell figyelni a büntetőknél, próbáltuk kitalálni, ki hová lövi az ötméterest, szóval nem volt haszontalan az elméleti lecke – nyilatkozta  a Lokálnak Soma édesapja, Vogel Zsolt, aki egykor az Újpesttel BEK-et nyert, és jelenleg a győri pólósok edzője. – Hat éve, az ifjúsági vb-döntőben is Soma állt a kapuban az ötöspárbajban, és ott is nyertünk. Most lesz még egy-két napjuk az ünneplésre, de aztán megkezdődik a kemény munka. Elvégre klubja, a Fradi a bajnoki és a BL-küzdelmekre készül. Mindenesetre az Eb-arannyal bejelentkeztek a fiúk az olimpiai cím esélyesei közé.

Kapcsolódó Cikkek