2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Sport

Vízilabda Eb: Edzőmeccsel készültünk a negyeddöntőre

Lehet, hogy egy időre elvette a máltaiak kedvét a vízilabdázástól a magyar férfiválogatott. Nagy Viktoréknak 20 góllal kellett győzni az Eb-csoportelsőséghez, 26-0 lett az eredmény.

Az ember megsajnálta az állandó ostrom alatt álló máltaiakat. Legalábbis a meccs elején, de ugye 20 góllal kellett győznünk ahhoz, hogy megelőzzünk a vb-ezüstérmes spanyolokat, és így közvetlenül a negyeddöntőbe jussunk. Arról nem is beszélve, hogy egy pluszpihenőnapot is kiérdemelt a csapat, mielőtt szerdán az Oroszország–Grúzia párharc győztesével találkozik.


Az előre borítékolható magyar siker ellenére is megteltek a lelátók, nem mintha a biztatás nélkül nem tudták volna a dolgukat a fiúk. A máltaiak csak azzal vigasztalódhattak, hogy legalább testközelből csodálhatták Varga Dénesék tanulságos pólóbemutatóját.

– Nem emlékszem, hogy lett volna valaha nullára lehozott meccsem – nyilatkozta az NSO tévének Nagy Viktor. – Nyilván egy kapusnak ez nagy dolog, mert a mezőnyjátékosok ki tudják magukat élni támadásban, a kapus csak a védekezésben.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont (56-16), 2. Spanyolország 7 (58-25), 3. Törökország 3, 4. Málta 0

 

Beállítottuk a gólrekordot

Az Eb-k történetének legnagyobb arányú győzelme 2018-ban Barcelonában volt, amikor a görögök 27-1-re verték Törökországot, így most csak beállítottuk a gólcsúcsot. Az Eb-k történetében 2001 óta először fordult elő, hogy egy mérkőzésen az egyik csapat nem szerzett gólt, akkor Budapesten a spanyolok 4-0-ra verték Hollandiát.

Kapcsolódó Cikkek