2020. július 10., péntek
Amália

Sport

Vízilabda Eb – Elintéztük az oroszokat is

A házigazda magyar női vízilabda-válogatott biztosította negyeddöntőbe jutását a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon, miután százszázalékos mérlegét megőrizve, 9-8-ra verte az orosz csapatot.

Tulajdonképpen csak szerdán kezdődött meg igazán az Európa-bajnokság női vízilabdázóink számára, hiszen eddig csak edzőmeccsnek beillő gólzáporos találkozókat játszottak. Bíró Attila együttese a horvátokat 25-6-ra, a szlovákokat pedig 20-2-re győzte le. Eddig az oroszok is hibátlanok voltak.


– Az oroszok elképesztő úszástudással rendelkeznek, és ezt le tudtuk védekezni. Volt néhány kitűnő egyéni teljesítmény, a kiemelkedő Keszthelyi Rita mellett Szilágyi Dorka is remekelt, a centereink is jobbak voltak, Kasó Orsi pedig kitűnően védett – értékelt a mérkőzés után Bíró Attila szövetségi kapitány.


MTI/Czagány Balázs

A mérkőzés egyik hőse, a négygólos, így már 102 Eb-találatnál járó Keszthelyi-Nagy Rita volt. A csapat kapitánya  ezzel megelőzte a házi versenyben Stieber Mercédeszt, aki pályafutása során 99-szer talált be az ellenfelek kapujába a válogatottban.

– Mindenki beletette szívét-lelkét a mérkőzésbe, és fegyelmezetten játszott. Ha a következő találkozókon nem megy nekem, akkor be tudok állni a sorba és ugyanúgy kiszolgálom a többieket, ahogy ők tették velem – fogalmazott a szélső.

A magyar válogatott ma az ugyancsak százszázalékos görögökkel találkozik, győzelem esetén pedig sokat tudnak tenni a lányok a négy közé jutásért azzal, hogy könnyebb ágra kerülnek. A görög válogatott legutóbb a 2018-as Eb-n tudta legyőzni a magyar csapatot. Az elmúlt hat egymás ellen vívott meccsen, a mienk ötször diadalmaskodtak.

A Magyarország–Görögország mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti 19 órától.

Kapcsolódó Cikkek