2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Sport

Vízilabda Eb – Már nem nehéz az orosz lecke

Az orosz válogatott lesz a magyar csapat ellenfele a vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján. A kétszeres olimpiai bajnok korábbi válogatott Fodor Rajmund szerint hazai pályán kötelező a győzelem.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a férfiválogatott Máltai elleni 26-0-ás győzelme után már megjósolta, hogy az oroszok ellen játszanak majd fiai. – A papírforma alapján az oroszoknak kellene beérkezniük a negyeddöntőbe – fogalmazott.


Az oroszok hétfőn harcolták ki a nyolc közé kerülést azzal, hogy 14-13-ra verték a georgiai együttest, amely végig méltó ellenfele volt esélyesebb riválisának, és az utolsó percben még egyenlíthetett is volna. A találkozó után Szergej Jevsztignyejev arról beszélt, hogy telt házas meccsre számít, de ez csak ösztönző lehet a játékosai számára.


MTI/Czagány Balázs

Fodor Rajmund húsz éve játszott a magyar válogatott tagjaként egy nagyon fontos magyar–orosz mérkőzésen, az aranyat érő sydney-i olimpiai döntőben, és pályafutása során volt alkalma kiismerni őket.


– Hazai pályán természetesen meg kell verni őket, nem hiszem, hogy meglepetést okoznak nekünk – mondta a Lokálnak a kétszeres olimpiai bajnok. – Az orosz póló az elmúlt két évtizedben elég hullámzó teljesítményt nyújtott, anyagilag ugyan megerősödtek a klubok, ám szakmailag még nem zárkóztak fel a régi nagyok szintjére. Szóval ott leszünk az elődöntőben.

Ötből egy orosz siker

A statisztikák szerint bizakodva várhatjuk a találkozót, az oroszok ellen vívott elmúlt 5 meccsből mindössze egyet veszítettünk el, még a 2018-as Eb-n. Ha nyerünk, akkor az elődöntőben az olasz–montenegrói összecsapás győztese következik. A Magyaroszág–Oroszország mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti 19 órától.

Kapcsolódó Cikkek