EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Sport

Vízilabda Eb – Sima csoportkört zártak a lányok

A szerbek elleni papírforma-győzelemmel fejezte be a csoportkört a magyar válogatott a vízilabda Európa-bajnokság női tornáján. Bíró Attila együttese százszázalékosan zárta a csoportkört.

Tét nélküli összecsapással zárta a csoportkört a magyar női vízilabda-válogatott, ráadásul az egész torna egyik leggyengébb csapata, a szerb ellen, így a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés. Bíró Attila szövetségi kapitány lányai 27-0-s győzelmet arattak, az első két negyedet egyaránt 5-0-ra hozták, a harmadikat 9-0-ra nyerték, míg a negyedikben 8 gólt szereztek a magyarok. A magyar női válogatott az Európa-bajnokságon legutóbb 1991-ben tudta lenullázni aktuális ellenfelét, akkor a görög együttes volt a szenvedő fél (10-0).


– A statisztika javításán kívül más jelentősége nem volt a mérkőzésnek. A lányoktól csak annyit kértem, hogy lehetőleg ne sérüljenek meg, és élvezzék a játékot. A franciák elleni negyeddöntő ennél azért nehezebb lesz, még ha mi is számítunk az esélyesnek. Természetesen azt a meccset még meg kell nyerni, de már az elődöntőre is előretekintünk – értékelt a meccs után Bíró Attila.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, a 7 gólos Gurisatti Gréta azt emelte ki, hogy jó volt a csapat védekezése.


– Ilyen ellenféllel szemben nehéz első másodperctől az utolsóig koncentrálni, ám ezúttal sikerült, a lefordulások, jó passzok szempontjából is jól teljesítettünk, minden akciót végigjátszottunk. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, remélem, ezt a jó védekezést át tudjuk menteni a továbbiakra is. A levezetéssel elfelejtjük az eddigieket, mostantól a franciákra készülünk – fogalmazott a 23 éves sportoló.


MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar lányok a mai negyeddöntőben a franciákkal találkoznak, várható sikerüket követően pedig a világbajnoki ezüstérmes spanyol és a görög csapat párharcának továbbjutójával csapnak össze. Keszthelyi Ritáéknak a csoportkör találkozóinak túlnyomó többsége edzőmeccsnek tudható be, azonban továbbjutás esetén az elődöntőben már nem csak lubickolni fognak a lányok.

Kapcsolódó Cikkek