2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Sport

Vízilabda Eb – Vogel Soma az apja idegeivel játszik

Nehezen bírja idegekkel a válogatott vízilabda-meccseket Vogel Zsolt. Főleg akkor, ha fia, Soma őrzi a kaput. Annál is inkább, mert ő is edző, és hajdanán maga is profi játékos volt, a két szerepet – apa és szakember – kell(ene) összehangolni.

Saját bevallása szerint még mindig nem tudja mi a legjobb megoldás, ha fia, Soma játszik. Nézze a lelátóról, rohangáljon ki a folyosóra, esetleg a tévében nézze vagy csak a végeredményről értesüljön?


– Egyik megoldás sem jó, kipróbáltam mindet, de egyik sem jött be – árulta el a Lokálnak Vogel Soma édesapja. – Különösen az utóbbi néhány évben okoz nehéz perceket a fiamat nézni a kapuban. Mellesleg Soma leghűségesebb szurkolói a szüleim. Annál is inkább, mert ők hűségesen ott ültek hajdanában a két testvérem és az én meccseimen is. Szóval igazi elfogult szakértőkké váltak az elmúlt ötven évben.

A 22 éves Soma egyébként az elmúlt idényben a minden létező trófeát megnyert Ferencváros hálóját őrzi, és a válogatottban is egyre fontosabb szerephez jut. A törökök elleni 19-5-re megnyert Eb-meccs második felében váltotta Nagy Viktort a kapuban. Ma azonban már komolyabb feladat vár a csapatra, Spanyolország következik.

– Komoly presztízscsata lesz, amelyet – szerintem – megnyerünk. Azt pedig a kapitánynak kell eldöntenie, hogy ki áll a kapuba, hiszen ez az egyik legfontosabb bizalmi poszt a csapatban. Szerintem Märcz Tamás már tudja ki fog védeni ma este.

A mai program: Magyarország–Spanyolország (19.00,  M4 Sport)

Kapcsolódó Cikkek