EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Sport

Wilder le akarja tépni Fury fejét

Tyson Fury és Deontay Wilder újra összecsap egymással. Első összecsapásuk előtt sem kímélték egymást, ám a 2018 decemberi csata februári visszavágója előtt máris becsületsértő kifejezésekkel puhították egymást.

US boxer Deontay Wilder (L) and British boxer Tyson Fury face off  EPA/ETIENNE LAURENT

Muhammad Ali óta már széles körben bevett szokás az ellenfelek szájalása: az így elintézlek, úgy elintézlek kifejezések a normális üzletmenet részei a küzdősportokban. Ráadásul az első meccs döntetlennel zárult, pedig a brit Fury a kilencedik és a tizenkettedik menetben is padlóra került. Most azonban a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övéért kiírt mérkőzés minden más lesz…


Két menet után aludni fogsz. Folyamatosan ugyanazt álmodom: pókerezek, mindig kettest osztanak nekem, ez nem lehet véletlen” – üzent sajtótájékoztatóján a 30 mérkőzéséből 29 győzelemmel és egy döntetlennel álló Fury riválisának.

A 33 éves WBC-világbajnok Wilder – aki eddigi 43 profi mérkőzésén maradt veretlen (42–0–1) – nem sokáig késlekedett a válasszal: az amerikai közölte, ő az oroszlán, a dzsungel királya, a február 22-i mérkőzésen pedig „le fogja tépni” Fury fejét, és a ringből is kiüti ellenfelét.

A két veretlen ökölvívó nagy érdeklődéssel várt találkozóját a 17 000 fős Las Vegas-i MGM Arénában rendezik február 22-én.

 

Kapcsolódó Cikkek