EUR: 352,97 Ft
CHF: 331,71 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb XXI.kerület

Zöld utat kapott a Csepeli Nagyerdő Program

Külső látványterv (Fotó: magyarepitok.hu)

Ilyennek tervezik a belsejét (Fotó: magyarepitok.hu)

 

Felépülhet Ferencváros déli részén és a Csepel-sziget csúcsán az a sportkomplexum, amely kiszolgálhatja a 2023. évi atlétikai világbajnokság igényeit, hosszú távon pedig a magyar atlétika bázisaként működhet, mivel még az év végén kormányhatározatban rögzítették ennek feltételeit.

Eszerint a kormány egyetért a főváros korábban megszabott feltételeivel, és támogatja azokat az atlétikai központ építése kapcsán. Kimondja, hogy áttekintette a Fővárosi Közgyűlés ez irányú döntését, és megállapította, hogy a közgyűlés javaslatai egybeesnek a kormány által korábban – az Egészséges Budapest Programhoz kapcsolódóan, valamint más döntéseiben – kifejezett kormányzati szándékokkal, elfogadja ezeket a javaslatokat, és támogatólag megerősíti.


A stadion a vb alatt a mobil lelátókkal együtt 40 ezres lenne, utána 15 ezer fősre bontanák vissza

Fővárosi feltételek

 • A következő 5 évben az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrást kér a kerületi önkormányzatok számára, hogy fejleszteni tudják az egészségügyi alap- és szakellátást.
 • A kormány teljesítse azt az ígéretét, amelyről a szerződést még Tarlós Istvánnal írták alá a közösségi közlekedés fejlesztéséről.
 • Csepelen ne valósuljanak meg élsportberuházások. A stadion megépítésével induljon el a zöld felületek növelése, valósuljon meg a Csepeli Nagyerdő Program.
 • Az atlétikai stadion építésével kapcsolatos szerződés, költség legyen nyilvános.
 • Olyan rendezvényközpont épüljön, amely nemcsak sportcélokra, hanem szabadidős és rendezvénycélokra is igénybe vehető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezerrel pörög a nyár

  Ezerrel pörög a nyár

  A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

 • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

  Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

  Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.