2020. április 08., szerda
Dénes

Extra

15 kiló a kis vízilólány

Imádják a látogatók a Szegedi Vadaspark újszülött törpe vízilovát. A cukiságbomba január 20-án született Tigi és Chipo harmadik borjaként. A kis vízilólánynak még nincs neve, a gondozók névadó pályázatot hirdettek.

A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így nagy volt az öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött. A gondozók névadó pályázatot hirdettek, ugyanis a kis vízilólánynak még nincs neve.


– Anyja gondoskodásának hála, a kis víziló nagyon szépen és gyorsan fejlődik, súlya a kezdeti 6-ról már 15 kilóra nőtt. Ezek az állatok sokszor harciasak, de ő nem az. Egyelőre nagyon kis félénk, ebben hasonlít a szüleire, akik szintén nyugodt természetűek – árulta el a Lokálnak az állatkert egyik gondozója.

A törpe víziló jelenleg veszélyeztetett fajnak számít nyugat-afrikai élőhelyén, csupán 2000-2500 kifejlett egyede él vadon, európai állatkertekben pedig mindössze 128, így a kis vízilólány nagyon különleges.

Február 28-ig várják az ötleteket

A vadaspark a törpe vízilovakat egy fajmentő tenyészprogram keretében tartja és szaporítja, így valószínűleg idővel ő is egy másik állatkertbe költözik majd.

„Addig azonban a látogatók figyelemmel kísérhetik a felcseperedését, tavasztól, ahogy az időjárás engedi, már a külső kifutójukban is” – olvasható a Zoo Szeged honlapján, ahol névadó pályázatot is hirdettek.

– Rengeteg név érkezett már az első nap is, de február 28-ig várjuk a további ötleteket az [email protected] e-mail-címre – írták.

 

Fotó: Endrédi Lajos

Fotó: Endrédi Lajos

Fotó: Endrédi Lajos

Kapcsolódó Cikkek