2020. február 21., péntek
Eleonóra

Extra

A boldogságot keresi A Dal 2020-ban Heincz Gábor Biga

Az ember ösztönös életcélja, hogy meglelje a boldogságot – vallja Biga, aki legújabb dalában körüljárja ezt a nehéz és egyben csodálatos témát. Az énekes hiszi és hirdeti az élet szépségét, a tanulás, fejlődés, szeretet fontosságát és azt, hogy a boldogság nem párkapcsolaton, anyagi helyzeten vagy egyéb külső körülményen múlik. Máshol járunk című klipje most lát napvilágot, a dalt élőben először szombaton, a Duna Televízió képernyőjén hallhatja tőle a közönség.

Biga zeneszerzőként is jegyzi a dalt, amelyben valóban a lelkét és legmélyebb gondolatait engedi a közönség elé. 


–Ösztönös életcélunk a boldogság keresése, de ez egy nagyon nehéz és melós ügy. Különböző életszakaszokban különböző problémákkal kerülünk szembe. Vannak akik ugyanabba a pocsolyába lépnek újra és újra, anélkül, hogy tanulnának belőle. Aztán akadnak, akik sikeresen veszik az akadályokat, felállnak, leporolják magukat és már lépnek is tovább – meséli Biga. – És itt vagyok például én, aki mindezt dalba önti. A lényeg, hogy különbözőek vagyunk és ez így szép, mert az élet maga is szép! A boldogság keresése pedig maga az élet, tanulni, fejlődni és szeretni a legfontosabb dolgok a világon. A fejlődés pedig közelebb visz a teljesség felé. Egy dolog állandó mindig, a változás – mondja az énekes, aki azt is elárulta, hogy bár éppen nincs párkapcsolatban, remekül érzi magát a bőrében és igyekszik tudatosabban, ám mégis ösztönösen élni az életét, jut ideje önmagára, így zenészként is termékeny napjai vannak. A megkapó hangulatú dal mellé Biga klipet is készített, amely a boldogság és útkeresés három szakaszát mutatja be.

–Fiatalon hevesen élünk meg minden szegmenst, aminek vannak gyönyörű oldalai, hiszen félelem nélkül, tisztán, naivan állunk a világhoz. Viszont küzdünk az egónkkal, megismerjük többek között a féltékenység keserűségének fogalmát. Később középkorúként, mikor már felelősséget vállalunk, gondoskodunk a családunkról, gyermekünkről, akkor egy másik probléma veti fel a fejét. Hogyan tartsuk egyben a családot? Hogyan ne hagyjuk hogy egy “harmadik” szétzilálja az egységet? Hogy tehetünk azért, hogy a gyermek nevelése ne verjen éket közénk? Aztán a harmadik fázisban, amikor már kellően bölcsek leszünk ahhoz, hogy tudjuk helyén kezelni a dolgokat, amikor már élvezni is tudnánk a megélt tapasztalatok gyümölcsét, akkor a betegség és maga a halál közelsége foszt meg minket a boldogság megélésének élményétől. A videóklipben ezt a három életszakaszt mutatjuk be árnyjátékokkal – magyarázza az előadó. –A boldogság megélése számomra döntés és  hozzáállás kérdése. Az én életemben is vannak problémák bőven, de mindig a megoldásra törekszem és ez a hozzáállás segít túlélni bármit. Tanulok, fejlődöm, boldog vagyok, és örülök hogy erről végre dalt írhattam!


A Máshol járunk zeneszerzője Biga, szövegírója Szepesi Mátyás, a hangszerelésért pedig Balog László felel. A Máshol járunk élőben először a Duna Televízió képernyőjén lesz látható szombat este, A Dal 2020 című műsorban. 

Kapcsolódó Cikkek