2020. április 08., szerda
Dénes

Extra

A Dal 2020 – Kialakult az elődöntősök mezőnye

Szoros küzdelemmel ért véget A Dal 2020 harmadik élőshowja. A hatodik helyen holtverseny volt, így a zsűrinek az utolsó pillanatban kellett eldöntenie, hogy Berkes Olivért vagy Kökény Attilát tartja versenyben. Az ítészek végül az utóbbi mellett döntöttek. Továbbjutott még Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, Ember Márk, a Turbo, a Tortuga, valamint Rácz Gergő és Orsovai Reni, akikkel együtt teljessé vált a Duna Televízió dalválasztóshowjának elődöntős mezőnye.

A Dal2020 harmadik válogatójában Berkes Olivér (dalának címe: Visszakér a múlt), Diana (Menedék), Ember Márk (Tovább), Heincz Gábor Biga (Máshol járunk), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), Kökény Attila (Búcsúznom kell), az MDC (Más világ), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), a Tortuga (Mámor tér 3.) és a Turbo (Iránytű) lépett színpadra.


(Fotó: Kaszner Nikolett)

A zsűri a versenyzőket nem kímélte, Nagy Feró szokásához híven alaposan odapirított néhány előadónak. “Ki találta ki neked ezt a ruhát? Szörnyű! Ez a horgász a pácban ” – kritizálta például Heinz Gábor Biga öltözékét. “Lehet, hogy te ezt szereted, de én utálom” – mondta a rocker Ember Márk ukuleléjére.

Nagy Feró és Apáti Bence (Fotó: Kaszner Nikolett)

A zsűri végül mégis az egyik legcsinosabb hölgyet, Dianát ejtette ki, a közönség pontszámai alapján pedig az MDC-nek, valamint Heincz Gábor Bigának kellett búcsúznia.


Diana (Fotó: Kaszner Nikolett)

MDC (Fotó: Kaszner Nikolett)

Mint ahogy a korábbi adásokban, most is hat produkció jutott tovább a következő fordulóba: Kökény Attila, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, Ember Márk, a Turbo, a Tortuga, valamint Rácz Gergő és Orsovai Reni, akik az első helyen végeztek. Az énekesnő számára ez különösen nagy öröm, hisz múlthéten Nene zenekarával a maximális 40 pontot szerezte meg, így ő ezzel már dupla eséllyel indul a 75 millió forint összértékű főnyereményért, amelyet a győztes zenei karrierjének építésére fordíthat.

Rácz Gergő és Orsovai Reni (Fotó: Kaszner Nikolett)

Kialakult az elődöntősök mezőnye

A következő hetekben az alábbi versenyzők bizonyíthatnak újra: Varga Szabolcs, HolyChicks, Nagy Bogi, Pál Dénes, Horus x Marcus ft. Fekete Bori és a Fatal Error, Nene, Kies, Wolf Kati, Nági, Takács Nikolas, Molnár Dániel, Kökény Attila, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, Ember Márk, a Turbo, a Tortuga, valamint Rácz Gergő és Orsovai Reni.

A teljes adás itt tekinthető meg.

Megható extra produkció Tóth Verától

A Dal 2020 harmadik előválogatóján Tóth Vera is fellépett, méghozzá egy nagyon érzelmes dallal, Cserháti Zsuzsától énekelte a Hamu és gyémántot.

„Bár nem ismertük egymást Cserháti Zsuzsával mégis van közöttünk egy különleges, megmagyarázhatatlan kapocs, aminek egyik oka lehet, hogy ő is az érzelmeit megélő ember volt” – mondta Tóth Vera. Az énekesnő úgy látja, hogy Cserháti dalai nagyon tanulságosak, mert egyszerre tudnak drámai mélységet nyújtani, ugyanakkor az átlagember szívéhez szólni. „Nem olyanok, mint a mai trend” – tette hozzá az énekesnő.

Tóth Vera (Fotó: Kaszner Nikolett)

 A Dal 2020 – szombatonként 19.35-től látható a Duna Televízió és a Duna World műsorán.

Kapcsolódó Cikkek