EUR: 336,21 Ft
CHF: 316,60 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

A világ egyik legtapasztaltabb raliversenyzője navigált Adriennek

Élményekkel és rengeteg tapasztalatokkal, valamint egy aprócska, de értékes díjjal jött haza Lappföldről Vogel Adrienn. A magyar autóversenyzőnő a világ egyik legtapasztaltabb ralipilótája, Armin Schwarz akadémiáján, a sarkkör közelében készült idei raliszezonjára.

 

A TV2 Supercar című műsorának háziasszonya, a Kia Platinum Cupból és a Kia Platinum Rally Cupból is ismert sportoló azért utazott a finnországi Levibe, hogy a lehető legextrémebb körülmények között tanulja meg a raliban elengedhetetlen autókezelési módszereket, mint a fékezési és gyorsulási technika, a szlalom, vagy az alul- és túlkormányzottság kezelése.


Soha életemben nem vezettem még ilyen körülmények között. Szöges gumikkal tanultam, nagyon jó tapadásuk volt jégen. Először a tömeg mozgatását, a terhelésváltást sajátítottuk el, majd a kanyarra ráborítást és a kézifékes fordulást gyakoroltuk, majd jött mindez tempósabb pályán, hogy megérezzük a havas, jeges gyorsasági ritmusát. Armin Schwarz hihetetlenül tapasztalt pilóta, fantasztikus volt tőle tanulni. Többször beült mellém, segített, hogy mit csináljak másképp, de dicsért is, ha valami jól ment. Azt mondta, gyorsan tanulok. Biztos vagyok benne, hogy sokat segít majd ez a tapasztalatszerzés az idei murvás szakaszokon” – foglalta össze Vogel Adrienn, és elárulta azt is, mi volt a finnországi program legizgalmasabb része. “Mindkét nap volt egy-egy verseny a résztvevők között. Először sötétben, egy számomra teljesen ismeretlen pályán kellett végigmenni úgy, hogy Armin Schwarz angolul navigált nekem. Az  itt futott időm a szezon legjobb eredménye lett. Ezután egy párharc következett párhuzamos ovális pályán, ezt is megnyertem, így az összetett győzelemért járó kis trófeát is elhozhattam” – zárta a beszámolóját Vogel Adrienn.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elverték a Liverpoolt

    Elverték a Liverpoolt

    Az Atlético Madrid otthon 1-0-ra legyőzte a címvédő Liverpoolt, míg a Borussia Dortmund szintén hazai pályán 2-1-re nyert a vendég Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok keddi első mérkőzésén.

  • Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa és távlovaglásban is szép eredményeket ér el – a 39 éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál, aki felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt lapunknak.