EUR: 337,36 Ft
CHF: 317,86 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Életmód

A zellerlé csodálatos ereje

Egyre többen szeretnének tenni azért, hogy a civilizációs betegségeket elkerüljék. A gyógyszeres kezelések mellett mind inkább előtérbe kerülnek a természetes gyógymódok, gyógynövények, amelyek évszázadok óta bizonyítják jótékony hatásukat. Ezek egyike a szárzeller, amiről kevesen tudják, hogy nemrég hivatalosan is gyógynövénnyé nyilvánították.

Profimedia

Anthony William egy egész könyvet szentelt a zellernek, Csodatévő zeller címmel. A zellerszár rengeteg – főleg A-, C-, K-, és B-vitamint, ásványi anyagot – kalciumot, magnéziumot, foszfort, folsavat és káliumot – antioxidánst, elektrolitot és rostot tartalmaz.  Anthony munkássága kellett ahhoz, hogy kiderüljön: a zellerlé egy konkrét, még felfedezetlen növényi hormont is hordoz, amely az endokrin rendszer minden egyes belső elválasztású mirigyét – ideértve a hasnyálmirigyet, a hipotalamuszt, az agyalapi mirigyet, a tobozmirigyet, a pajzsmirigyet és a mellékvesét is – táplálja és feltölti. Ez az egyik oka annak, hogy a zellerlé ilyen csodálatosan képes helyreállítani az egyensúlyt a szervezetünkben. A zellerlé ereje nemcsak a betegségek megelőzésére és visszafordítására kiváló, hanem a mindennapi közérzet és emésztőrendszer állapota is tartósan javítható a fogyasztásával – ráadásul segít a fogyásban és a kívánt álomalak megőrzésében. Ezért vetik be olyan topmodellek is a zellerkúrát, mint Miranda Kerr vagy Naomi Campbell, akik egyenesen a saját léprésükkel utaznak, hogy kiválthassák a reggeli kávéjukat valami egészségesebbre.  A zellerléből naponta nagyjából félliternyi mennyiséget érdemes fogyasztani ébredés után, de úgy, hogy ezt követően legalább fél órán keresztül nem veszünk magunkhoz más élelmiszert.  A növény préselt levét ízesítés nélkül és hígítatlanul érdemes lassan elkortyolgatnunk.


Kapcsolódó Cikkek