2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Az ellenzék falaz a börtönbizniszen nyerészkedőknek

Az ellenzék falaz a „börtönbiznisznek” és az azon nyerészkedőknek, erre máris rávilágított a hétfői parlamenti szavazás – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakció-szóvivője.

Felidézte, hogy egyik baloldali párt sem szavazta meg, hogy a parlament egyáltalán napirendre vegye és tárgyalja a kormány javaslatát a kártalanítások leállításáról.


– Gyurcsányék, a szocialisták, a Jobbik, a párbeszédesek, az LMP-sek egyike sem támogatta a javaslat napirendre vételét. A csütörtöki vitáig meggondolhatják magukat – fogalmazott Nacsa. Hozzátette, a milliárdos iparággá vált börtönbizniszen a baloldalhoz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek gazdagodnak a magyar államtól kiperelt pénzekből. Nemcsak emiatt kell felszámolni a börtönbizniszt, hanem azért is, mert rendkívül igazságtalan és felháborító, hogy erőszakos bűnözők, gyilkosok, rablók milliomosként jönnek ki a börtönből – tette hozzá.

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn közölte, hogy az igazságtalan gyakorlatnak véget vető törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, sürgősséggel. A javaslat szerint addig függesztenék fel a kifizetéseket, amíg újra nem szabályozzák a börtönviszonyok miatti kártalanítást. A sürgősségi javaslathoz szükséges lett volna az ellenzéki pártok támogatására is, de ezt megtagadták.

Kapcsolódó Cikkek