2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Ázsiai BL-győztesnél játszik Dzsudzsák

Dzsudzsák Balázs a Rádió 1 reggeli műsorának nyilatkozott az al-Ittihadtól való távozásáról. A válogatott futballista szerint új csapata, az al-Ain más dimenziót képvisel, és újra egy PSV-szintű profi klubban játszhat.

Kétségtelen, hogy az al-Ain magasabb polcon helyezkedik el, mint előző klubja, az Ittihad. Annál is inkább, mert 13-szoros bajnoknak mondhatja magát az emírségekben, ráadásul 2003-ban még az ázsiai Bajnokok Ligáját is elhódította az 1968-ban alapított csapat. Dzsudzsák szerződtetését az al-Ain szurkolói szorgalmazták, nem véletlen, hogy 15 ezren voltak kíváncsiak a bemutatkozására.


Dzsudzsák elmondta, szinte az utolsó pillanatban közölték vele, hogy nincs rá szükség. A klubtól azóta egyetlen vezető sem hívta, egy ismeretlent kértek fel, hogy közölje vele a rossz hírt. A klubelnök azóta sem mer a szemébe nézni.

– Az al-Ain a leghíresebb csapat a térségben, ezt a klubot nem kell bemutatni azoknak, akik jártasak a futballban. Tavalyelőtt még a Real Madriddal is összecsaptak a klub-vb döntőjében. Néhány nap múlva a korábbi csapatom ellen játszom, ha azt a meccset hozzuk, akkor másodikok vagyunk, és öt pontra leszünk az első helytől. Mindenképpen meg kell mutatnom, hogy mit tudok hozzátenni a csapat játékához. Ha nyerünk, az már elégtétel lesz számomra – nyilatkozta Dzsudzsák a Rádió 1-nek, és hozzátette, most olyan csapatban játszik, amely másik dimenziót képvisel, így a válogatottnak is a hasznára lehet. Ha a szövetségi kapitány számít rá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elverték a Liverpoolt

    Elverték a Liverpoolt

    Az Atlético Madrid otthon 1-0-ra legyőzte a címvédő Liverpoolt, míg a Borussia Dortmund szintén hazai pályán 2-1-re nyert a vendég Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok keddi első mérkőzésén.

  • Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa és távlovaglásban is szép eredményeket ér el – a 39 éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál, aki felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt lapunknak.