EUR: 336,27 Ft
CHF: 316,72 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb Érd

Babakötvényt is vásárolhatunk a járási hivatalban

Már itt, Érden is vásárolhatunk babakötvényt. A napokban átadott érdi és budakeszi értékesítési pontokkal 76-ra bővült az országban az államkincstár állampapírt forgalmazó helyeinek száma.

Már itt Érden kiválthatjuk a Babakötvényt/ fotó: Pexels

Érden a Budai út 24. alatt várják az érdeklődőket, keddenként és csütörtökönként, az újonnan nyílt értékesítési ponton. Két ügyintéző segít az ügyfeleknek, többek között az értékpapírszámla vagy a babakötvény megvásárlásához szükséges Kincstári Start-értékpapírszámla nyitásában.


Mint Borbély László András, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese az átadóhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt évben jelentősen megnőtt az állampapírok iránti kereslet, emiatt volt szükséges az értékesítési pontok létrehozása és számuk bővítése.

– Negyvenöt százalékkal nőtt 2019-ben a babakötvények állománya, amelynek éves kamata 5,8-ról 6,4 százalékra emelkedett – idézi az MTI az elnökhelyettest. – Döntően a Magyar Állampapír Plusz bevezetésének köszönhetően pedig kétszer annyi lakossági állampapírt vásároltak az emberek, mint az előző évben.


Az érdi értékesítési pont a járási hivatalban működik, hogy egy helyen minél rövidebb idő alatt minél több hivatalos ügyet intézhessünk el.

 

5 fontos tudnivaló

 1. Minden 2005. december 31. után született belföldi gyermek és 2017. június 30. napja után született külföldi gyermek számára az állam 42 500 forint életkezdési támogatást ad, amit egy minimális kamatozású letéti számlán helyeznek el a Magyar Államkincstárban.
 2. Ahhoz, hogy ez az induló összeg a gyermek nevére szóló számlára kerüljön, és ott babakötvényben kamatozzon, Start-értékpapírszámlát kell nyitni a Magyar Államkincstárban.
 3. A babakötvény a gyermek 18. életévének betöltése napjáig bármikor megvásárolható, és a befizetett összegnek megfelelő mennyiségű babakötvényt a kincstár azonnal jóváírja a Start-értékpapírszámlán.
 4. A gyermek számlájára befizethető összeg nagysága nem korlátozott.
 5. A számlát a gyermek szülein túl más közeli hozzátartozó vagy törvényes képviselő, de akár a 16. életévét betöltött gyermek maga is megnyithatja.

 

MTI – G. E.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.