2020. április 08., szerda
Dénes

Sport

Bajnokok Ligája Simeone a sikerbe hajszolta az Atlétit

Bejött a „papírforma”, Dávid legyőzte Góliátot. Az Atlético Madrid 1-0-ra verte a BL-címvédő Liverpoolt, míg a francia gigászt, a PSG-t Dortmundban intézte el a Borussia 2-1-re a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első meccsén.

Diego Simeone megmutatta, miért ő a legjobban kereső edző a világon. Az angol lapok szerint a liverpooliak teherautója  nekirontott a madridi szakember által felállított akadálynak, és az argentin karizmatikus tréner, aki mindent megtesz azért, hogy játékosait és a szurkolókat a végletekig motiválja.


– Már akkor győztük, amikor a stadionba indultunk, láttam a játékosaimon, hogy hisznek magukban és a sikerben. Nem nyertük meg a trófeát, de ez egy olyan este volt, amit soha sem fogunk elfelejteni. A világ legjobb csapata jött hozzánk, és megvertük őket – nyilatkozta Simone, aki lázban égve hajtotta fiait az oldalvonalnál, és a szurkolókat is őrjöngve biztatta a csapat támogatására. Nos, ezért keres évi 43 millió eurót (14,5 milliárd forint).

– Az Atlético a védekezésben egészen kivételes volt. Nem vagyok csalódott a teljesítményünk miatt, de támadásban nem voltunk elég jók – nyilatkozta Jörgen Klopp, a Pool trénere, aki kritizálta a játékvezető ténykedését, mert – szerinte – túl elnéző volt a kőkemény Atléti-játékosokkal, míg velük szemben már nem volt ilyen elnéző.


A másik találkozó hőse, az ősszel még Szoboszlai Dominik csapattársaként a Salzburgban szereplő Erling Haaland volt. Az ifjú norvég két gólt is szerzett, és esélyt adott a párizsi visszavágóra a Borussia Dortmundnak. A 19 éves támadó a Borussia hét tétmérkőzésen már 11-szer volt eredményes.
A visszavágókat március 11-én rendezik.

Kapcsolódó Cikkek