2020. április 08., szerda
Dénes

Sport

Bajnokok Ligája – Vigaszt keres a Real Madrid

A BL-ben próbálja feledtetni az utóbbi időben soványka bajnoki és kupaszereplését a Real Madrid. A spanyol gigász útjában azonban a Manchester City áll. Igaz, az angolok sem nagyon remekelnek mostanában.

A Real Madrid otthon a legutóbbi kilenc találkozójából csak hármat tudott megnyerni – három döntetlen és három vereség mellett –, de utóbbi 49 hazai BL-meccséből csak négyszer kapott ki, és 37-szer győzött. A BL-ben eddig négyszer találkoztak egymással: a Real házigazdaként 3-2-re és 1-0-ra nyert, Manchesterben pedig kétszer is döntetlen (1-1, 0-0) született. Mindenesetre az sem kecsegtet túl sok jóval a királyi gárda hívei számára, hogy Eden Hazard újra kidőlt a sorból.


– Azt hiszem, itt az ideje, hogy Vinícius kerüljön a helyére – nyilatkozta Jorge Valdano, a Real sportigazgatója. Mellesleg Hazard roppant peches, a Chelsea-nél töltött hét év alatt mindössze 20 meccsről hiányzott, míg a Real Madridnál eltöltött fél szezonja alatt már 19-ről. S nyilván még ennél is többről fog.

A másik párharcban az erőviszonyok mellett a statisztika is a Juventus mellett szól. Az olasz együttes és a Lyon négyszer találkozott, előbbi háromszor nyert. A Juve fölénye a Serie A-ban nem annyira meggyőző, mint az előző években, de úgy is a tabella első helyén áll, hogy 25 meccsén hatszor nem tudott nyerni.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Real Madrid–Manchester City: 21 óra (M4 Sport)
Lyon–Juventus: 21 óra (Spíler2)

Kapcsolódó Cikkek