EUR: 357,52 Ft
CHF: 338,82 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Extra

Bangó Margit utolsó nagykoncertje

Bangó Margit világhírű cigány- és magyarnóta-énekes 70. születésnapja alkalmából, egy utolsó nagykoncertre készül 2020. október 25-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A jeles alkalom méltó ünnepe lesz eddigi életének és életművének, vendégekkel, meglepetésekkel és fergeteges örömzenével.

A tradicionális muzsikus családból származó művésznő pályafutása már 17 éves korában elkezdődött, amikor a Magyar Rádió tehetségkutató versenyén felfedezték kivételes énekhangját. Ettől fogva rádió- és tévéműsorok állandó szereplője lett, ekkor jött létre például a mai napig legendás Bangó Margit–Horváth Pista kettős. Később a 100 Tagú Cigányzenekar szólistája lett, ebben az időszakban számos külföldi és hazai koncerten, nagyszabású
gálaelőadáson szólalhattak meg a több száz éves hagyományokkal rendelkező magyar nóták és cigánydalok.


Az Arénában elhangzanak pályafutásának meghatározó dalai, legnagyobb slágerei, mint például a Halk zene szól az éjszakában, a Fekete bánat, a Hosszú fekete haj, az Álltam a hídon. A koncerten Szalai Antal és cigányzenekara kíséri majd, közreműködik Kökény Attila, Takács Nikolas, Emilio, Roby Lakatos, Rigó Jancsi, Szigeti Fercsi és a 4 for Dance táncegyüttes. Néhány dal szimfonikus hangszerelésben, a Budapest Chamber Sinfonietta kíséretében, Drucker Péter vezényletével szólal meg.

Bangó Margit zenekarával és vendégeivel egy felejthetetlen este keretében, hatalmas show- val, fergeteges hangulattal és az év legnagyobb össznépi mulatságával zárja életének egy nagy korszakát.

Fotó: Lokál

Címkék

Kapcsolódó Cikkek