2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Extra

Benkő László rémálmokkal küzd

Benkő László nemrég kapta kézhez legújabb negyedéves leleteit, melyek a legjobb hírrel szolgáltak: az Omega billentyűse jól van, nem tért vissza rákos betegsége. A zenész azonban azt is elárulta, ugyan a leletei rendben vannak, korábbi rémálmaitól a mai napig nem tud szabadulni. Benkő László két hete kapta kézhez annak a negyedéves orvosi vizsgálatnak az eredményét, ami kimondja: egészséges. A Lokál Extra elsőként értesült a hírről az Omega billentyűsétől, aki megkönnyebbülten mesélt jelenlegi állapotáról. – Amikor közlik veled, hogy „rákos vagy” megáll a világ, nem csak egy pillanatra, hosszú percekre, órákra. Szerencsére az orvosoknak hála ma már jól vagyok, és minden leletem rendben van, tiszta vagyok, nem újult ki a betegség. De bevallom, mielőtt kézhez kaptam volna a papírokat, csattogtak a fogaim – mesélte Benkő László egy megkönnyebbült vigyorral az arcán.

A zenész lapunknak elmondta, betegsége nagyon megviselte őt testileg és lelkileg is, hiszen még mindig nem tud szabadulni az éjszakánként rátörő rémálmoktól. – Mindenki tisztában van azzal, hogy egyszer vége lesz az életének, de nem tudatosul. Amikor közlik, hogy körülbelül mennyi idő van hátra, átértékelődik minden – mondta elcsukló hangon a zenész. –Kellemesebb volt a madárcsivitelés, édesebb a gyümölcs, hangosabb és szívderítőbb a közönség tapsa mint valaha, közben pedig óriási szorongás lett úrrá rajtam, mondván ezt nem akarom itt hagyni. Ez az érzés éjszakánként volt a legnehezebb, amikor megpróbáltam pihenni, de jöttek a rémálmok, amiktől a mai napig nem tudtam teljesen megszabadulni. Ezért még mindig szedem a korábban kapott szorongáscsökkentőket. Nagyon mélyre kell nyúlni, hogy feldolgozzam az elmúlt két és fél évet, de jó úton haladok.


Fotó: Lokál

Benkő: Nem szabad feladni
A Kossuth-díjas zenész máján 2017 tavaszán vettek észre néhány foltot, kiderült, hogy rákos, kemoterápiás kezelést kapott, és több műtéten is átesett. – Szerencsém volt, időben felismerték az orvosok a bajt, én pedig mint a kisangyal, mindent betartottam, amit mondtak. Fontos, hogy ilyenkor az ember találjon egy olyan orvost akiben bízik. Megtanított a betegség máshogy gondolkodni az életről, hogy soha nem adhatok fel semmit, és a szeretteim mindenen átsegítenek.

Munkával gyógyult
Benkő László azt vallja, családja és szerettei mellett, a rajongók tartották benne a lelket. – Odajönnek hozzám az utcán, a boltban, hogy hálásak, amiért megosztottam velük a történetemet, mert erőt ad. Azzal tudom viszonozni a sok jót, amit a rajongóktól kapok, hogy továbbra is színpadra állok. A betegségem ideje alatt is csak néhány bulit hagytam ki, tolom, amíg bírom – mondta nevetve az Omega billentyűse.

Benkő László Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.