EUR: 335,03 Ft
CHF: 315,29 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Billie Jean Kinget lenyűgözte a Fed-kupa sorsolás helyszíne, a Szépművészeti Múzeum

Az amerikai  teniszlegendát, Billie Jean Kinget is lenyűgözte a budapesti Fed-kupa döntő sorsolásának otthon adó Szépművészeti Múzeum. A magyar csapat Franciaországgal és Oroszországgal került egy csoportba.

Az eseményen megjelent David Haggerty, az ITF elnöke, valamint a legendás női teniszező, Billie Jean King, a verseny nemzetközi nagykövete, aki pályafutása során 12 egyéni és 16 Grand Slam tornát nyert. Az egykori éljátékos kiemelte, hogy a sorsolás gyönyörű környezetéből ítélve Budapest biztosan nagyon jó házigazda lesz. Egyébként a volt játékos pályára lépett az első Fed Kupa-párharcban 1963-ban, és mint egy kérdésre válaszolva elárulta, azóta szinte minden megváltozott a sorozatban, és nagyot emelkedett a viadal presztizse is. Az új formátumról úgy vélekedett: a nők a finálé során megmutathatják a világnak, hogy megérdemlik ezt az eseményt. Az eseményen természetesen ott volt a magyar női tenisz közelmúltjának néhány olyan nagy egyénisége, mint  Temesvári Andrea, Mandula Petra, Szávay Ágnes, Kapros Anikó és Gubacsi Zsófia.


David Haggerty ITF elnök szerint izgalmas lesz az áprilisi budapesti verseny, és a magyar főváros ideális helyszín, és a játékosok szeretik a gyönyörű várost. Az ünnepségen a magyar junior női csapat tagjainak segítségével sorsolták ki a csoportokat. Magyarország az A csoportban küzd majd meg a tavalyi döntőben az ausztrálokat legyőző franciákkal, valamint az oroszokkal.

“Mi már azzal nyertünk, hogy otthont adunk a döntőnek ebben a csodálatos városban” – mondta Juhász Gábor, aki Richter Attila távozása után a szövetség főtitkára lett, ezzel az indokkal le is mondott szövetségi kapitányi tisztségéről.


Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, büszke arra, hogy az ITF Budapestet választotta, és a szervezők mindent megtesznek majd azért, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsék meg a modern formában megújuló Fed Kupának.
Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár megköszönte a bizalmat a nemzetközi szövetségnek, és kifejtette, hogy Budapest többek között a Fed Kupa vagy a nyári labdarúgó Európa-bajnokság révén igazi globális sportfőváros lett.

A Papp László Sportarénában sorra kerülő 12 csapatos fináléba – amelynek jövőre és 2022-ben is Budapest ad otthont – az amerikai, a fehérorosz, a svájci, az orosz, a német, a belga, a szlovák és a spanyol gárda a kvalifikációból jutott tovább, míg a magyarok a rendező jogán, az ausztrálok és a franciák tavalyi döntősként, a csehek pedig szabad kártyával szerepelnek. A négy csoportgyőztes jut be az elődöntőbe, a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak majd.

A szövetségi kapitányoknak tíz nappal a torna előtt kell leadniuk a csapatnévsort.
Az ebben a formában idén bemutatkozó döntő összdíjazása 18 millió dollár, melyből 12-t a játékosok kapnak, hat pedig a szövetségeknek jut.

A Fed Kupa-döntő csoportjai:
—————————–
A csoport: MAGYARORSZÁG, Franciaország, Oroszország
B csoport: Ausztrália, Fehéroroszország, Belgium
C csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Szlovákia
D csoport: Csehország, Németország, Svájc

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Elverték a Liverpoolt

    Elverték a Liverpoolt

    Az Atlético Madrid otthon 1-0-ra legyőzte a címvédő Liverpoolt, míg a Borussia Dortmund szintén hazai pályán 2-1-re nyert a vendég Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok keddi első mérkőzésén.

  • Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa és távlovaglásban is szép eredményeket ér el – a 39 éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál, aki felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt lapunknak.