2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Birkózó Eb – Két ezüst- és egy bronzérem a rajtnál

Három éremmel kezdődött számunkra a római birkózó Európa-bajnokság. A kötöttfogású Lévai Zoltán a 77, Lőrincz Viktor a 87 kilósok között nyert ezüstöt, míg Torba Erik 63 kilogrammban szerzett bronzot. 

Lévai hétfőn négy magabiztos győzelemmel jutott a fináléba, ahol nagy csatát vívott az azeri Sanan Suleymanovval. Az első menetben intéssel került előnybe, amit riválisa hasonló módon egyenlített. A meccset egy perccel a vége előtt döntötte el Suleymanov, miután megkontrázta Lévai dobási kísérletét (1-3).


– Szomorú vagyok, nem ezüstért,  aranyért jöttem – mondta a döntő után Lévai Zoltán. – Ez nagyon fáj most, és holnapra sem fog elmúlni.

A BHSE versenyzője a meccsdöntő szituációról azt mondta, hogy az összefogásnál korábban volt egy olyan pillanat, amikor indítania kellett volna, de várt, hogy biztosra menjen.

Lőrincz Viktor szintén imponáló sikerekkel került a fináléba, ahol a kétszeres U23-as világbajnok ukrán Szemen Novikov kihasználta a hibáit, és 7-1-re győzött.

– A taktika az lett volna, hogy kifárasztom, ami, úgy érzem, működött is, mégis ő jött ki jobban minden helyzetből. Talán kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem, nem tudom – értékelt a 2017-ben Eb-győztes, tavaly világbajnoki második birkózó. – Nyilván örömteli, hogy egy olimpiai évben Európa-bajnoki döntőben szerepelhetek, de nagyon szerettem volna nyerni.

Torba Eriknek a vigaszágon volt jelenése, ahol magabiztos győzelmet aratott, majd a bronzmeccsen 3-0-s hátrányból fordított, és nyert 6-3-ra a román Mihai Mihut ellen.

A tegnapi döntők lapzárta után értek véget.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Elverték a Liverpoolt

    Elverték a Liverpoolt

    Az Atlético Madrid otthon 1-0-ra legyőzte a címvédő Liverpoolt, míg a Borussia Dortmund szintén hazai pályán 2-1-re nyert a vendég Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok keddi első mérkőzésén.

  • Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa és távlovaglásban is szép eredményeket ér el – a 39 éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál, aki felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt lapunknak.