EUR: 335,99 Ft
CHF: 316,19 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Életmód

Budapesten tart tréninget a Cirque du Soleil

A Baross Imre Artistaképző Szakgimnázium és a Cirque du Soleil közös budapesti kurzusán a növendékek és a külsős résztvevők, a gyakorlati képzés mellett megismerhetik a világ legnagyobb kortárs cirkuszának elvárásait. A kurzus érdekessége, hogy a trénerek egyike Boi Gergely – az artistaképző egykori diákja – korábban maga is szerepelt a Cirque du Soleil műsoraiban. Az artistaművész ma már a társulat egyik senior coacha.

 (Fotó:Cser Dániel)

A légtornásztehetségek mellett, a héten kezdődő szakmai tréningre várják az edzők és a trénerek jelentkezését is, akiknek ez kiváló lehetőség a szakmai továbbképzésre.


– Az artistaképző rendszeres látogatói a Cirque du Soleil tehetségkutatói, akik a világ minden tájáról keresik az utánpótlást. Az iskola tavaly szeptemberben írta alá a  társulattal az együttműködési szerződést, melynek ez a workshop az első lépcsője – mondta el Murainé Szakáts Ildikó, a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium igazgatója.

A Cirque du Soleil szakemberei kidolgoztak egy programot, a Nexgent, amelynek keretében több intézménnyel is nemzetközi megállapodást kötöttek, hogy a különböző készülő produkciókhoz tehetségkutató workshopokat szervezzenek. A budapesti workshopnak többek között az is a célja, hogy a külföldi országokba szervezett kurzusokra is kiutazhassanak a Baross Imre Artistaképző Intézet tanárai és diákjai. Az artistaképző növendékei egyébként nemcsak fellépőként, hanem más területeken is dolgoznak a Cirque du Soleilnél: az egyik vezető tréner Boi Gergely, egykori artista, aki a hazai workshop egyik koordinátora.

Kapcsolódó Cikkek