2020. április 05., vasárnap
Vince

Extra

Demcsákéknak el kell válniuk

Úgy tűnik, nins szerencséje a műsorvezetőnek és szerelmének a hivatalos papírok beszerzésével. Pedig az idő nagyon sürgeti őket, hiszen Demcsák zsuzsa szerelmének pár napon belül lejár a turista vízuma.

A Ripost úgy tudja, Krishant az engedély mindössze 90 napnyi itt tartózkodásra jogosítja fel. A lap információi szerint ez a három hónap február 28-án, e hét pénteken lejár.


Így a férfinak ismét haza kell utaznia, hogy újabb vízumot kérjen az indiai magyar nagykövetségen.

A Ripost megkereste dr. Gácsi Mihály bevándorlási jogászt, akitől megtudtuk: mi kellene ahhoz, hogy egy indiai állampolgár huzamosabb ideig nálunk maradhasson.


„Egy harmadik országbeli állampolgár tartózkodási engedélyéhez minden esetben öt követelménynek kell megfelelnie. Ezek közül az egyik, hogy meg kell nevezni az itt tartózkodása célját, ami ebben az esetben lehet családi együttélés. Plusz igazolni kell, hogy biztosítva van az illető megélhetése, egészségbiztosítása, lakhatása, illetve a hazautazásának az anyagi feltétele. Az összes hivatalos irat megszerzése hosszú folyamat, hiszen a hivatalok általában harminc napos elbírálási idővel dolgoznak, ráadásul a mindkét országban át kell esni bizonyos procedúrákon” – kezdte a lapnak a szakértő, aki azt is elmondta, hogy korábban elég volt egy turista vízum meghosszabbításához az is, ha a harmadik országbeli állampolgár a magyarországi követségen beadta az igénylést, de a sorozatos visszaélések miatt szigorították a szabályozást. A szakember arra a kérdésre is választ adott, hogy mi történhet az esetben, ha valaki vízum nélkül marad az országban.

„A vízum lejárta után van egy minimális türelmi idő, de ha azt meghaladva sem lép ki az országból, és nem tér haza, akkor kitoloncolás vár rá és akár öt évre is kitiltható a schengeni övezetből. Ezt nem éri meg kockáztatni” – tette hozzá a bevándorlási jogász.

Kapcsolódó Cikkek