EUR: 359,00 Ft
CHF: 339,37 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Sport

Drasztikus hatással van a koronavírus a világ sporteseményeire

A koronavírus-járvány miatt csütörtökön zárt kapuk mögött rendezik meg a labdarúgó Európa-ligában az Internazionale-Ludogorec találkozót.

A milánói klub közölte, hogy a lombardiai régió egészségügyi hatósága és a városi önkormányzat előírásaival összhangban, valamint az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) egyetértésben döntöttek a zárt kapus rendezés mellett.


A nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első, múlt csütörtöki felvonásán az Internazionale vendégként 2-0-ra nyert.

Az olasz csapat vasárnapi, a Sampdoria elleni bajnoki találkozóját a járvány miatt elhalasztották, és nagy valószínűséggel üresek lesznek a lelátók az első hely szempontjából kulcsfontosságú Juventus-Internazionale rangadón is, vasárnap.


A legfrissebb adatok 229 olaszországi fertőzöttről szólnak, akik közül már heten veszítették életüket. A járvány gócpontja az északnyugat-olaszországi Lombardia tartomány.

Elhalasztják az asztalitenisz csapat-világbajnokságot

A koronavírus terjedése miatt a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) elhalasztja a dél-koreai csapat-világbajnokságot.

A vb-t eredetileg március 22-29-én rendezték volna meg Puszanban.

Az ITTF a következő hetekben “a helyzet folyamatos elemzését” követően dönt arról, hogy a vb-t – amelyen a magyar férfi és női válogatott is indult volna – még idén lebonyolítják-e. Ha igen, akkor erre a június 21. és 29. közötti időszakban kerülhet sor.

“A játékosok, a közreműködők és a nézők egészsége a legfontosabb” – áll az ITTF közleményében.

A dél-koreai kikötővárosban a múlt pénteken regisztrálták az első koronavírusos megbetegedést. Az országban a 600-at is meghaladja a fertőzöttek száma, és öt halálos áldozat van.

Az ITTF a hétvégén tárgyalt a város vezetőivel és a koreai szövetséggel, ezután döntött a halasztás mellett.

Halasztások a japán futballban

A Japán Labdarúgó Liga elhalasztott hét kupatalálkozót a koronavírus-járvány terjedése miatt, és azt tervezi, hogy március közepéig az összes hazai futballmérkőzést elnapolja.

A közép-kínai Vuhanból kiindult új típusú koronavírus-járványban a fertőzöttek száma Kínában 77 658 főre emelkedett, 2663-an életüket vesztették az ország szárazföldi részén, miközben a gyógyultak száma 27 ezer fölé emelkedett. Japánban 870 esetet regisztráltak, és eddig ott négy halottja van a járványnak.

A J League elsőként hét szerdára kiírt kupatalálkozót halasztott el, és később határozott a többi változtatásról. Tájékoztatása szerint ez része a vírus megállításáért foganatosított intézkedéseknek. Az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság a terveknek megfelelően elrajtolt a hétvégén, kedden azonban a liga közölte: március közepéig szünetelteti a bajnokságokat, ami összesen 94 találkozót érint.

A nyári tokiói olimpiát illetően Kató Kacunobu egészségügyi, munkaügyi és népjóléti miniszter kedden úgy fogalmazott, még mindig túl korai lenne az esetleges halasztásról beszélni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban arról tájékoztatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy egyelőre nem kell válságtervet készíteni a játékok törlésére vagy áthelyezésére.

Kapcsolódó Cikkek