EUR: 358,39 Ft
CHF: 339,34 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Sport

Elmarad a rövid pályás gyorskorcsolya-vb?

A koronavírus terjedése miatt nem Szöul ad otthont a márciusi rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságnak. Sőt maga az esemény idei megrendezése is bizonytalanná vált. 

A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) bejelentette, hogy a járvány miatt a városi hatóságok elrendelték a Mokdong Jégcsarnok bezárását, így ott nem lehet megrendezni a vb-t.


„Figyelemmel követjük a koronavírus terjedésével kapcsolatos fejleményeket, különösen a Szöul környékén történteket. A koreai szövetség arról tájékoztatott bennünket, hogy bezárják a vb helyszínének kijelölt jégcentrumot, ahol minden eseményt törölnek” – áll az ISU weblapján. A szervezetnél hozzáteszik, a világbajnokságig hátralévő idő rövidsége miatt nem biztosak abban, hogy a viadalt más városban meg tudják tartani, így az idei vb sorsa bizonytalan.

„Köszönjük a koreaiaknak az eddigi előkészületeket és azt, hogy a döntésig vezető kritikus időszakban együttműködtek velünk. A vírus világméretű terjedése, illetve a logisztikai problémák miatt a halasztás és/vagy az áthelyezés nehéz feladat, de mindkét lehetőséget fontolóra vesszük. A végleges döntés előtt egyeztetünk a koreaiakkal és az ISU többi tagjával is” – áll a közleményben.

A magyar válogatottat is érzékenyen befolyásolja a vb körüli bizonytalanság, hiszen a férfiaknál az olimpiai bajnok, világkupa-címvédő és világcsúcstartó váltó alighanem Szöulban is dobogóra esélyesként indulhatott volna.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tanulnak a szünetben a pólós lányok

    Tanulnak a szünetben a pólós lányok

    Újra halasztották a női vízilabdázók olimpiai selejtezőjét. Bíró Attila szövetségi kapitány szerint ennek legfeljebb annyi hasznát látják, hogy a lányok a tanulmányaikra tudnak koncentrálni.

  • Koronás megnyitó?

    Koronás megnyitó?

    Könnyen lehet, hogy a tokiói olimpia megnyitója utal majd a világjárványra.