2020. április 08., szerda
Dénes

Életmód

Erre jó a keserűsó

Nem minden só nátrium-klorid. A keserűsót is ehhez sorolja a közvélemény, azonban itt a magnézium sójáról van szó.

A keserűsó nagy tisztaságú magnéziumvegyület, pontosabban magnézium, kén és oxigén atomok kötése: MgSO4 képlettel jelölve. Fehér kristályos por, íze keserű és szagtalan. Külsőleg és belsőleg is sokoldalúan hasznosíthatók, nem csak szervezetünk magnéziumhiányának csökkentésére, hanem a háztartásban és a kertben is, a növények életminőségének javítására.


Segíti az idegrendszert!

Ideális az izomműködés, az energiatermelés, az idegi impulzusok segítésének szempontjából és a káros anyagok semlegesítésére is alkalmazzák.
Sőt! A puffadást, is meg lehet vele szüntetni, egy csésze vízhez egy csipetnyi keserűsó elfogyasztása csökkenti a mérgek fel halmozódását a szervezetben. Egy 60 kilós emberi testhez például másfél csésze sót kell adagolni, ha kádban szeretne pihentető fürdőt magának az illető. Továbbá kiváló lábáztató szer is lehet a fáradt láb tüneteinek enyhítésére – írja a hazipatika.com.

A növényeknek is jót tesz

A gazdaboltokban szintén lehet keserűsót kapni a növények ápolásához, segítségével több tápanyagot képesek felvenni a talajból. Megszüntethető vele a szabad földbe való „kiültetési sokk”, és így könnyebben alkalmazkodik a növény, a palánta a klímához. A cserében nevelt palánták gyakran szenvednek magnéziumhiánytól. Ennek tegyenek 1 evőkanálnyi keserűsót a talajba, majd erre egy rétegnyi földet. Arra figyeljenek, hogy a növény gyökerei közvetlenül ne érintkezzenek a sóval – hívja fel a figyelmet az agroinform.hu

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Formák gipszből

    Formák gipszből

    A gipsz nagyon ősi anyag: az ókortól kezdve napjainkig felhasználják építkezésekhez, belső falmegerősítéshez, tömítőanyagként, illetve a kézművestechnikában.

  • Erre is jó a fekete áfonya

    Erre is jó a fekete áfonya

    Ki ne szeretné csipegetni a bogyós növényeket az erdőben járkálva? Savanykás ízük csillapítja a szomjat.