EUR: 338,33 Ft
CHF: 318,72 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Ez hihetetlen! Saját nagyanyját zsarolta meg

Úgy tűnik, tényleg akadnak olyanok, akik még a lelküket is eladnák, pár ezer forintért. Így lehetett ezzel az a huszonéves férfi is, aki a saját nagymamaáját zsaolta meg, csak hogy kapjon tőle egy ezrest.

A fiatal férfi és a nagyanyja együtt laktak az idős nő tiszaújvárosi lakásában. A vád szerint az unoka 2019.  október  4-én, kora este, ittasan tért haza és mivel elfogyott a pénze, 1.000 forintot követelt a nagyanyjától. Ő viszont nem akart pénzt adni a férfinak, mire ő azzal fenyegette meg, hogy a hitelezői a lakás előtt várakoznak, és amennyiben a vádlott nem rendezi feléjük a tartozását, akkor mindkettőjüket megölik. A nagymama azonban kitartott állapontja mellett, ezért a vádlott a szobában lévő fotel karfáit leszakította, azokkal hadonászni kezdett, miközben azt kérdezte a sértettől, hogy „mi ér itt neked 1.000 Ft-ot?”.


A sértett megpróbálta ittas unokáját eltávolítani a lakásból, azonban ez nem sikerült, végül a  dulakodás során a vádlott lökte ki a lépcsőházba az idős asszonyt. A vádlott a bejárati ajtót belülről kulcsra zárta, majd a sértettet többszöri kérése ellenére sem engedte vissza a lakásba. Végül a sértettnek a szomszédok segítségével sikerült visszajutnia a lakásába – olvasható az Ügyészség oldalán.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak. A férfi letartóztatásban várja a bíróság döntését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  Megállítaná a börtönbizniszt a kormány

  A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlésben a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos törvényjavaslat általános vitájában.

 • Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk

  Sokadjára ül ma össze a BKV cégvezetése és az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy döntsenek a cégnél dolgozók fizetésemeléséről.

 • Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

  Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is – számolt be Schanda Tamás az M1-en.

 • Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP

  Kiss László, Óbuda, illetve Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc szocialista polgármestere is elhagyja az MSZP-t és jövőhéten csatlakozik a Gyurcsány-párthoz – írja az Index.