2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Fidesz: A “Soros-hálózat” szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat

A “Soros-hálózat” szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat – közölte a gyöngyöspatai iskolaüggyel kapcsolatban a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kedden az MTI-vel.

Közleményükkel arra reagáltak, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány bízik abban, hogy a Kúria áprilisi eljárásában érdemben vizsgálja majd a gyöngyöspatai iskolaügy alperesi indítványait.


A Fidesz azt írta: Gyöngyöspatán és az egész országban békére van szükség a romák és a magyarok között, ahhoz pedig az kell, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák a romákat. A “Soros-hálózat” akarja szembe fordítani a magyarokat és a romákat.

A közlemény szerint a “Soros-hálózat” provokálta ki a gyöngyöspatai ügyet, felkereste és felhergelte a roma családokat, hogy pereket indítsanak. Úgy folytatták: a “Soros-hálózat” az, amely akadályozza a roma családokkal való békés megegyezést arról, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák őket.

A Soros-hálózat az, amely vasárnapra Budapestre is tüntetést szervez, hogy tovább szítsa a feszültséget Magyarországon, és ehhez “a baloldali pártokat is dróton rángatják” – áll a kommünikében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek