2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Fucsovicsnak bejöttek a magyar mesterek

Bravúrosan kezdte az évet Fucsovics Márton. A magyar teniszező Roger Federer elleni nyolcaddöntőjét Melbourne-ben a fél világ nézte, de már a következő feladataira készül.
Mats Wilander, a svédek egykori hétszeres Grand Slam-győztes játékosa, az Eurosport szakkommentátora szerint, ha Marci első szervái jobbak lennének, simán a top 10-ben lenne a ranglistán.
– Nagyon jó érzés, hogy a teniszsport világsztárjai ilyen véleménnyel vannak rólam – nyilatkozta a MOL Csapatnak a teniszező. – Óriási érzés Grand Slam-nyolcaddöntőt játszani Federerrel, de próbáltuk úgy felfogni, hogy ez is csak egy meccs a sok közül.

Marci az elmúlt év végén jelentette be, hogy a továbbiakban két magyar edzővel, Nagy Zoltánnal és Jancsó Miklóssal dolgozik. Melbourne-i teljesítményét elnézve a közös munka jó irányba halad. A MOL Csapat klasszisa szerint nagyon gyümölcsöző az együttműködés.

– Novemberben kezdtük a közös munkát Mikivel és Zolival, és  jól tudunk együtt dolgozni. Az edzésmódszerek döntően nem változtak, igyekszem fejlődni a játék minden elemében. Miki és Zoli közül az egyikük mindig utazik velem, a másik pedig itthonról segít feltérképezni az ellenfeleket, és tanácsokkal lát el minket.


A hazáját képviseli a DK-ban

A nyíregyházi klasszis szeretne ott lenni a magyar Davis Kupa-csapatban, mert számára mindig sokat jelent, ha a hazáját képviselheti. Ráadásul történelmi sikert érhetnénk el, hiszen a magyar teniszválogatott még soha nem játszott a világdöntőben, így felértékelődik a március 6–7-én sorra kerülő, Belgium elleni selejtező, amelynek győztese ott lehet a madridi szuperdöntőben. A tokiói olimpia is fontos a számára, amire nemcsak egyéniben, vegyes párosban is van esélye kijutni. Utóbbit természetesen a MOL Csapat másik klasszisával, Babos Timivel párban képzeli el.


Kapcsolódó Cikkek

  • Elverték a Liverpoolt

    Elverték a Liverpoolt

    Az Atlético Madrid otthon 1-0-ra legyőzte a címvédő Liverpoolt, míg a Borussia Dortmund szintén hazai pályán 2-1-re nyert a vendég Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok keddi első mérkőzésén.

  • Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Ungvári Miklós: Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

    Utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa és távlovaglásban is szép eredményeket ér el – a 39 éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál, aki felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt lapunknak.