EUR: 359,00 Ft
CHF: 339,37 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Belföld

Gyöngyöspata: pénz helyett oktatást!

Képzés formájában kell a kártérítést nyújtani azoknak a Gyöngyöspatán élő roma diákoknak, akiknek a bíróság összesen százmillió forint kártérítést ítélt meg szegregáció miatt – közölte az Emmi parlamenti államtitkára, Rétvári Bence az M1-en.

A politikus szerint a tankerület és az önkormányzat készen áll arra, hogy olyan képzést nyújtson nekik, amely hosszú távú létbiztonságot ad. A megfelelő képzéseknek köszönhetően ugyanis jobb állásuk, magasabb fizetésük lehetne a jövőben. A több mint hatvan szegregációt elszenvedő felperes közül ugyanis csak tizenhatan szereztek középfokú végzettséget.


– A felpereseket képviselő, a „Soros-hálózat által finanszírozott” alapítvány célja azonban az, hogy minél több pénzt csikarjon ki, és minél nagyobb politikai botrány alakuljon ki – mondta Rétvári.

Az államtitkár a „legnagyobb képmutatásnak” tartja, hogy a szocialisták, akik ténylegesen nem tettek semmit, most a leghangosabban tiltakoznak – utalt Lendvai Ildikó szavaira, aki szerint a szegregáció 2004-ben indult el, de az akkori kormány tett ellene.

Kapcsolódó Cikkek