2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Belföld

Hatalmas öngólt lőtt Karácsony

Karácsony Gergely főpolgármester ismét bebizonyította, hogy álszent, képmutató alak. Most éppen a szerinte rasszista Hír TV-t bojkottálná, miközben ő maga simán megvédi a náci, rasszista botrányba keveredő jobbikosokat. 

A főpolgármester azért hirdetett nyilatkozatstopot a Hír TV ellen, mert szerinte a televízió nem megfelelően tudósított a magyar és a német csapatok 1945-ös véres kitöréséről megemlékezőkről és az ellenük tiltakozókról.


A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy a főpolgármester korábban nem volt ennyire érzékeny az általa nácinak vélt témákban. Például megvédte a rasszista bűncselekmény miatt elítélt Szabó Balázs újpesti jobbikos képviselőt. Karácsony még a választási kampányban azzal mentegette Szabót, hogy a jobbikos csupán „szemtanúja volt egy verekedésnek, és nem a résztvevője”. A vád szerint Szabó sörösüveggel dobált tunéziai turistákat, majd társaival együtt körbeállták és megverték, miközben „takarodjatok az országból” felkiáltással szidalmazták őket. A jobbikost gyűlölet-bűncselekmény miatt ítélték felfüggesztett börtönre. Karácsony szerint „a két ügyet nem lehet összemosni”.

Akkor sem volt baja a nácikkal, amikor tavaly a Hír TV-ben azt mondta, hogy nem tartja nácizmusnak a zsidók listázását, amit a jobbikos Gyöngyösi Márton kezdeményezett. Az sem zavarta Karácsonyt, hogy Kulcsár Gergely, a Jobbik ország­­gyűlési képviselője 2015-ben beleköpött a holokauszt áldozatainak emlékére felállított vascipők egyikébe a Duna-parton. A főpolgármester azzal is megbékélt, hogy a jelenlegi egri polgármester, Mirkóczki Ádám vitatta a haláltáborokban megölt zsidók számát, amire jobbikos munkatársa azt írta: „Ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!”


A hab a tortán pedig az, hogy Karácsony egy napig sem bírta ki az általa nagy hanggal bejelentett bojkottot a Hír TV ellen, hiszen kedden már válaszolt a csatorna kérdéseire.

Pikó sem nyilatkozik


MTI/Mohai Balázs

Karácsony bojkottjához csatlakozott kedvenc polgármestere, a Klub Rádiótól érkezett VIII. kerületi Pikó András. Az ellenzéki politikus nem volt ilyen finnyás a sajtóra, amikor az önkormányzat lapjában hét oldalon nyolc fotó jelent meg róla. „Pikó András ellenzéki polgármester propagandaújságja lett a Józsefváros Újság” – írta a Média1.

Kapcsolódó Cikkek