EUR: 358,03 Ft
CHF: 339,43 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Belföld

Hatalmas többség támogatja a Liget Projektet

Magyarország lakosságának 80 százaléka támogatja a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását a Városliget megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében – derült ki az Inspira Research Group által készített felmérésből.

A válaszadók túlnyomó többsége szerint a projekt teljes programját végre kell hajtani, mert az jelentősen növelné Magyarország hírnevét, és a beruházás befejezésének megakadályozásával nemcsak Budapest, hanem az egész ország veszítene. A megkérdezettek négyötöde egyetért azzal, hogy a Városligetben épüljön fel az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház is.


– Ez volt a harmadik olyan közvélemény-kutatás, amely szerint – a konkrét tervek ismeretében – a megkérdezettek döntő többsége támogatja a Liget Budapest Projekt megvalósulását. 2016-ban a fővárosiak kétharmada, tavaly decemberben pedig már több mint 70 százaléka támogatta a Városliget átfogó és komplex megújítását, a Liget Budapest Projektet – fogalmazott Baán László, a projekt miniszteri biztosa.

Karácsony Gergely főpolgármester a fentiek ellenére folyamatosan fúrja a projektet.

Kapcsolódó Cikkek