EUR: 363,68 Ft
CHF: 344,58 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Belföld

Horror Esztergomban! Kidobta a teraszról a kutyát, hogy fokozza a fájdalmat

Elképesztő kegyetlenséggel bánt élettársával egy esztergomi férfi, aki még arra is képes volt, hogy párja kutyáját kínozza, csak hogy fokozza élettársa fájdalmát.

Borzalmas tettei miatt az Esztergomi Járási Ügyészség a kapcsolati erőszak bűntette, állatkínzás vétsége és garázdaság vétsége miatt vádiratot nyújtott be a férfival szemben.


A vádirat szerint az agresszív férfi és a nő Esztergomban lakott, és a tavalyi év elejétől, napi rendszerességgel veszekedett az asszonnyal vagy éppen bántalmazta őt. Folyamatosan ordítozott vele, őt becsmérelte, haszontalannak titulálta, megöléssel fenyegette, de nem állt meg ennyinél, rendszeresen rugdosta, ütötte, fojtogatta vagy éppen a falhoz vágta a párja kiskutyáját, csak azért, hogy ezzel a sértettnek fájdalmat okozzon.

A férfi nem engedte meg a sértettnek, hogy bárkivel kapcsolatba lépjen, beszélgessen, telefonon kapcsolatot tartson, barátokat szerezzen, nem járhatott senkihez, és nem fogadhatott vendégeket. A sértettnek be kellett számolnia arról, hogy mikor hová megy, és ha a vádlott tudta nélkül ment el otthonról, a vádlott telefonon felhívta, és sértegetve követelte a hazatérését. A vádlott  szándékosan zavarta sértettet telefonálás közben, számon kérte, hogy kivel beszél, egyedül alig engedte el otthonról. A vádlott a sértettet rendszeresen annak arcán és a karján tenyérrel megütötte, úgy, hogy ne maradjon nyoma – írja az Ügyészség.


A férfi egy júliúsi napon ittasan érkezett haza közös lakásukba, ahol a nőt megint szidalmazni kezdte, becsmérelte, ami miatt az asszony felszólította a támadót, hogy költözzön el a lakásból. Erre a férfi kivette a nő kezéből a kiskutyát, kivitte a lakásból a nyitott folyosóra, és onnan – 4 méter 30 cm magasságból – kihajította az utcára. A nő azonnal leszaladt a kutyához, és visszavitte a lakásba, de az őrjöngő ember ismét kikapta társa kezéből az ebet, és nyakánál megragadva újra ledobta a folyosóról az utcára.

A társasház egyik lakója felszólította a férfit, hogy ne bántsa a kutyát, mire a vádlott vele is kiabált, és megöléssel is fenyegette. Mások is felszólították a férfit a cselekménye abbahagyására, ám a vádlott továbbra is hangosan ordítozott, trágár szavakkal illette a sértett segítségére sietőket. Ezután a vádlott a lakásból az előtte lévő  térre lement, az élettársa kezéből az állatot ismét kivette, a feje fölé emelte, és azt a térkővel borított földhöz vágta. A vádlott két járókelőre is rátámadt, az egyiket két kézzel a földre rántotta, megpróbálta megütni, majd eközben a  másik járókelőt is a földre rántott, miközben a megtámadott nő a babakocsiban csecsemőjét tolta. Három járókelő férfi sietett a babakocsis nő segítségére, amely után az elkövető a helyszínről  elmenekült – ismertette a részleteket az Ügyészség.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Kapcsolódó Cikkek